Cuketová nádivka recept

Cuketová nádivka recept
Cuketová nádivka recept


Cuketová nádivka je ideální recept, který se hodí nejen pro každého pěstitele cuket. Cukety totiž po celý rok seženete v každém supermarketu. Tento pokrm je dobrý nejen jako předkrm ale klidně i příloha k hlavnímu jídlu.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 300 g šunkový salám, gothaj nebo uzené…

  • hrst listové petržele

  • 1 rohlík

  • 700 g nastrouhané cukety nahrubo
    (u velkých cuket odstraníme prostředek se semeny)

  • 3 vejce

  • sůl

  • pepř

  • 4 stroužky prolisovaného česneku

  • 1 lžíce majoránky

  • cca 4 lžíce hladké mouky (podle vodnatosti cuket)

  • olej

Postup:

  • 700 g cukety nastrouháme nahrubo. Přidáme 3 vejce, sůl a pepř, 4 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci majoránky, cca 4 lžíce hladké mouky (podle vodnatosti cuket), nakrájený rohlík na kostičky, nakrájenou cibuli, nakrájený šunkový salám, nakrájenou listovou petržel a vše důkladně promícháme.Těsto na nádivku z cuket
  • Pekáč na pečení vytřeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Nakloněním pekáče přebytečnou mouku vysypeme.Vysypání pekáče moukou
  • Do vysypaného pekáče moukou vlijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů pěkně dozlatova. Po vyndání z trouby necháme vychladnout a potom krájíme. Pečená nádivka

Tipy:

Doba pečení nádivky záleží na její výšce podle velikosti pekáče a na vodnatosti cukety.

Na vymazání pekáče se nikdy nepoužívá máslo, protože obsahuje vodu a nádivka by se mohla připálit. Lepší je použít olej.

U velkých cuket vyndáme vnitřek se semínky který nepoužijeme.

Video receptu