Cuketová nádivka je ideální recept, který se hodí nejen pro každého pěstitele cuket. Cukety totiž po celý rok seženete v každém supermarketu. Tento pokrm je dobrý nejen jako předkrm ale klidně i příloha k hlavnímu jídlu.
Ingredience:
1 cibule
300 g šunkový salám, gothaj nebo uzené…
hrst listové petržele
1 rohlík
700 g nastrouhané cukety nahrubo
(u velkých cuket odstraníme prostředek se semeny)3 vejce
sůl
pepř
4 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíce majoránky
cca 4 lžíce hladké mouky (podle vodnatosti cuket)
olej
Postup:
- 700 g cukety nastrouháme nahrubo. Přidáme 3 vejce, sůl a pepř, 4 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci majoránky, cca 4 lžíce hladké mouky (podle vodnatosti cuket), nakrájený rohlík na kostičky, nakrájenou cibuli, nakrájený šunkový salám, nakrájenou listovou petržel a vše důkladně promícháme.
- Pekáč na pečení vytřeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Nakloněním pekáče přebytečnou mouku vysypeme.
- Do vysypaného pekáče moukou vlijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů pěkně dozlatova. Po vyndání z trouby necháme vychladnout a potom krájíme.
Tipy:
Doba pečení nádivky záleží na její výšce podle velikosti pekáče a na vodnatosti cukety.
Na vymazání pekáče se nikdy nepoužívá máslo, protože obsahuje vodu a nádivka by se mohla připálit. Lepší je použít olej.
Video receptuU velkých cuket vyndáme vnitřek se semínky který nepoužijeme.