Vepřový řízek s vídeňským bramborovým salátem recept

Vepřový řízek s vídeňským bramborovým salátem recept
Vepřový řízek s vídeňským bramborovým salátem recept


Vepřový řízek z krkovice s lehkým vídeňským bramborovým salátem, do kterého se nepřidává majonéza a díky tomu je dietnější než klasický salát. Jako příloha je ideální zeleninový nebo jen okurkový salát nakyselo.

VÍDEŇSKÝ SALÁT:

  • 700 g vařených brambor (varný typ A)

  • 1 malá červená cibule

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžíce slunečnicového oleje

  • 1 lžíce octa 8%

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 100 ml hovězího vývaru

Postup:

  • Vařené, oloupané a ještě vlažné brambory nakrájíme na kostičky. Malou červenou cibuli nakrájíme na větší kousky a přidáme k bramborám.Bramborový salát recept
  • ZÁLIVKA: Smícháme 1 lžíci oleje, 1 lžíci octa a 1 lžíci plnotučné hořčice.Zálivka na bramborový salát recept
  • Brambory s cibulí osolíme a opepříme, přidáme zálivku, 100 ml horkého hovězího vývaru a vše opatrně promícháme.Víneňský bramborový salát se zálivkou recept

ŘÍZKY:

  • plátky vepřové krkovice

  • sůl

  • pepř

  • olej na smažení

  • vejce

  • strouhanka

  • hladká mouka

Postup:

  • Vepřové krkovice naklepeme paličkou pod igelitovým sáčkem (díky tomu nestříká šťáva z masa všude po kuchyni). Naklepání masa na řízky návod
  • Krkovice po okrajích nařízneme nožem a díky tomu se nebude maso při smažení kroutit.Maso na řízky recept
  • Každý řízek osolíme a opepříme.Vepřové řízky z krkovice se salátem recept
  • NA OBALENÍ: připravíme vejce které rozkvedláme vidličkou, mouku a strouhanku.Ingredience smažení řízků recept
  • Řízky obalujeme nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.Vepřové řízky recept obalování
  • Smažíme postupně z obou stran na oleji na pánvi.Smažené řízky recept
  • Řízky podáváme společně s vídeňským salátem a jako ozdobu a na dochucení přidáme plátek citronu.Vídeňský salát a vepřový řízek recept

Tipy:

Řízky vždy obalujeme až těsně před smažením. Jedině tak na nich zůstane strouhanka pěkně držet.

Na řízky můžeme použít buď plátky vepřové krkovice nebo vepřovou kýtu.

Do bramborového salátu jsou jednoznačně nejvhodnější brambory varného typu A. Drží pohromadě a nerozvaří se.

Video receptu