Bezový sirup je nejen velká dobrota, ale jedná se i o zdravou věc. Základem receptu je nasbírat pěkně rozkvetlé květy černého bezu.
Ingredience:
20 menších květů černého bezu
20 g kyseliny citronové
1 citron
1,5 litru vody
1,5 kg cukru krupice
Postup:
- Do hrnce dáme 20 menších květů černého bezu. Přidáme 20 g kyseliny citronové, 1 oloupaný nakrájený citrón a přilijeme 1,5 l převařené vychladlé vody. Směs necháme 24 hodin louhovat.
- Poté směs scedíme přes cedník.
- Přidáme 1,5 kg cukru krupice a směs zahřejeme aby se cukr rozpustil ale nevaříme. Poté směs plníme do sklenic nebo lahví. Uchováváme v chladu.
Tipy:
Bezový sirup je určený k rychlejší spotřebě.
Vhodný k použití po zředění vodou nebo do čaje.
Video receptuVyzkoušejte také recept na smažené květy černého bezu.