Těstovinový salát s tuňákem recept

Těstovinový salát s tuňákem
Těstovinový salát s tuňákem


Těstovinový salát s tuňákem připravíte během chvíle a chutná velice dobře. Lze podávat nejen jako svačinu nebo předkrm ale i hlavní jídlo.

Ingredience:

  • 200 g těstovin (váha před vařením)

  • 1 malá červená cibule

  • 5 cherry rajčat

  • kousek okurky

  • 2 lžíce sterilované kukuřice

  • 180 g tuňáka v oleji

  • 3 lžíce majonézy

  • sůl

  • mletý pepř

Postup:

  • 200 g těstovin uvaříme podle návodu na obalu. Poté těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou.Vařené těstoviny recept
  • Nakrájíme 1 malou červenou cibuli, 5 cherry rajčat, kousek salátové okurky.Zelenina na salát recept
  • Nakrájenou zeleninu přidáme ke scezeným těstovinám. Dále přidáme 2 lžíce sterilované kukuřice, 180 g tuňáka v oleji (bez oleje), 3 lžíce majonézy, sůl, mletý černý pepř a vše důkladně promícháme.Těstovinový salát

Tipy:

Na talíři těstovinový salát dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Do salátu můžeme použít nejrůznější druhy těstovin podle vlastního výběru.

Těstovinový salát podáváme po vychlazení v ledničce.

Video receptu