Těstovinový salát s tuňákem připravíte během chvíle a chutná velice dobře. Lze podávat nejen jako svačinu nebo předkrm ale i hlavní jídlo.
Ingredience:
200 g těstovin (váha před vařením)
1 malá červená cibule
5 cherry rajčat
kousek okurky
2 lžíce sterilované kukuřice
180 g tuňáka v oleji
3 lžíce majonézy
sůl
mletý pepř
Postup:
- 200 g těstovin uvaříme podle návodu na obalu. Poté těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou.
- Nakrájíme 1 malou červenou cibuli, 5 cherry rajčat, kousek salátové okurky.
- Nakrájenou zeleninu přidáme ke scezeným těstovinám. Dále přidáme 2 lžíce sterilované kukuřice, 180 g tuňáka v oleji (bez oleje), 3 lžíce majonézy, sůl, mletý černý pepř a vše důkladně promícháme.
Tipy:
Na talíři těstovinový salát dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Do salátu můžeme použít nejrůznější druhy těstovin podle vlastního výběru.
Video receptuTěstovinový salát podáváme po vychlazení v ledničce.