Klasická dršťková hospodská polévka recept

Dršťková polévka recept
Dršťková polévka recept


Recept na klasickou dršťkovou polévku z hovězích drštěk. Majoránka a česnek jsou pro tuto polévku typické chutě. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • olej

  • 500 g hovězích vařených drštěk

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 4 lžičky sladké mleté papriky

  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky

  • 1 litr hovězího vývaru

  • 1 bobkový list

  • 4 kuličky nového koření

  • pepř

  • sůl

  • 2 lžičky majoránky

  • 3 prolisované stroužky česneku

  • listová petržel na ozdobu

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno.Krájená cibule na polévku recept
  • Cibuli zesklovatíme na oleji.Smažená cibule dršťková polévka
  • Přidáme vařené dršťky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 4 lžičky sladké mleté papriky, 1 vrchovatou lžíci hladké mouky a 30 vteřin pozvolna orestujeme aby se paprika nepřipálila.Polévka z hovězích drštěk recept
  • Zalijeme vývarem, přidáme 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, mletý pepř a přivedeme k varu. Polévku vaříme 30 minut.Polévka dršťková recept
  • Nakonec přidáme 2 lžičky majoránky, 3 prolisované stroužky česneku, popřípadě polévku dosolíme a vaříme už jen 3 minuty.Dršťková polévka recept

Tipy:

Milovníci pálivých jídel mohou do polévky se sladkou paprikou přidat i trochu mletého chilli.

Vyzkoušejte také recept na falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné.

Majoránku vždycky přidáváme do jídla až nakonec a nevaříme ji dlouho, protože by zhořkla.

Video receptu