Recept na klasickou dršťkovou polévku z hovězích drštěk. Majoránka a česnek jsou pro tuto polévku typické chutě. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.
Ingredience:
1 cibule
olej
500 g hovězích vařených drštěk
1/2 lžičky drceného kmínu
4 lžičky sladké mleté papriky
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 litr hovězího vývaru
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
pepř
sůl
2 lžičky majoránky
3 prolisované stroužky česneku
listová petržel na ozdobu
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Přidáme vařené dršťky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 4 lžičky sladké mleté papriky, 1 vrchovatou lžíci hladké mouky a 30 vteřin pozvolna orestujeme aby se paprika nepřipálila.
- Zalijeme vývarem, přidáme 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, mletý pepř a přivedeme k varu. Polévku vaříme 30 minut.
- Nakonec přidáme 2 lžičky majoránky, 3 prolisované stroužky česneku, popřípadě polévku dosolíme a vaříme už jen 3 minuty.
Tipy:
Milovníci pálivých jídel mohou do polévky se sladkou paprikou přidat i trochu mletého chilli.
Vyzkoušejte také recept na falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné.
Video receptuMajoránku vždycky přidáváme do jídla až nakonec a nevaříme ji dlouho, protože by zhořkla.