Na gyros už nemusíte do restaurace, ale můžete si ho připravit klidně v pohodlí domova. Základem je samozřejmě kvalitní dobré gyros koření. Pak už postupujete podle receptu a s výsledkem budete spokojeni.
MASO:
600 g vepřové krkovice
gyros koření (množství podle návodu na obalu)
slunečnicový olej
- TZATZIKY:
200 g bílého jogurtu
80 g salátové okurky
1 prolisovaný stroužek česneku
1/2 lžičky soli
1 lžička krájeného kopru
pepř
- HRANOLKY:
brambory
olej
sůl
Postup:
- TZATZIKY: Smícháme 200 g bílého jogurtu, 80 g nahrubo strouhané salátové okurky, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, 1 lžičku krájeného kopru a trochu mletého pepře.
- MASO: Vepřové krkovice nakrájíme na slabé plátky.
- K nakrájenému masu přidáme kvalitní gyros koření (množství podle návodu na obalu) a 2 lžíce oleje. Vše důkladně promícháme a dáme vychladit do chladničky alespoň na 2 hodiny.
- Maso zprudka orestujeme na pár lžících oleje na pánvi.
- HRANOLKY: Oškrábané brambory nakrájíme na hranolky a dáme na pečící papír. Jemně pokapeme olejem a osolíme.
- Hranolky pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut.
- Hranolky podáváme společně s masem a tzatziky omáčkou.
Tipy:
Vyzkoušejte také recept na domácí kebab v tortile.
Na talíři hranolky ještě posypeme nakrájenou listovou petrželkou.
Video receptuKromě hranolek můžete recept podávat také s americkými bramborami.