Domácí lečo s cuketou a klobásou recept

Domácí lečo s cuketou a klobásou recept
Domácí lečo s cuketou a klobásou recept


Lečo, je ideální způsob, jak zpracovat zeleninu ze zahrádky a ještě si pochutnat na dobrém jídle. Hlavní chod který je hotový rychle. Příloha chleba nebo pečené či vařené brambory.

Ingredience:

  • 2 menší cibule

  • 1 menší cuketa

  • 2 šunkové klobásy

  • 1 červená paprika

  • 1 žlutá paprika

  • 4 stroužky česneku

  • lahůdková cibulka

  • 2 kozí rohy

  • 2 rajčata

  • olej

  • 1 lžička sladké papriky

  • pepř

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • 200 ml vývaru – nebo vody a bujon

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 6 vajec

Postup:

  • Nakrájíme 2 cibule, 1 cuketu, 2 klobásy, papriky, 4 česneky, lahůdkovou cibulku, 2 kozí rohy a 2 rajčata.Krájení zeleniny
  • Na oleji zesklovatíme cibuli, poté přidáme ostatní nakrájené ingredience, 1 lžičku sladké mleté papriky, pepř, 1 lžíci sójové omáčky, 200 ml vývaru (nebo vody a bujón), 1/2 lžičky sušeného tymiánu a pod poklicí dusíme zeleninu doměkka.Dušená zelenina
  • Mezitím si vidličkou rozmícháme šest vajíček a osolíme je. Vajíčka nalijeme do pánve k zelenině když je měkká. Pomalu vaříme až vajíčka ztuhnou a zeleninovou směs zahustí. Vejce se zeleninou
  • Nakonec popřípadě dosolíme a můžeme podávat například s bramborem.Zeleninové lečo recept

Tipy:

Poměr zeleniny a vajec je v receptu pouze přibližný, protože každý kousek zeleniny a vejce je jinak velký. Pokud je lečo příliš řídké, tak přidáme ještě vejce.

Milovníci pálivých jídel, můžou do leča přidat chilli papričku nebo mleté chilli koření.

Do leča přidáme šunkovou klobásu nebo uzené maso, ale můžeme ho uvařit také zcela bez masa. To záleží na každém jakou variantu receptu zvolí.

Video receptu