Lečo, je ideální způsob, jak zpracovat zeleninu ze zahrádky a ještě si pochutnat na dobrém jídle. Hlavní chod který je hotový rychle. Příloha chleba nebo pečené či vařené brambory.


Ingredience:
2 menší cibule
1 menší cuketa
2 šunkové klobásy
1 červená paprika
1 žlutá paprika
4 stroužky česneku
lahůdková cibulka
2 kozí rohy
2 rajčata
olej
1 lžička sladké papriky
pepř
1 lžíce sójové omáčky
200 ml vývaru – nebo vody a bujon
1/2 lžičky tymiánu
6 vajec
Postup:
- Nakrájíme 2 cibule, 1 cuketu, 2 klobásy, papriky, 4 česneky, lahůdkovou cibulku, 2 kozí rohy a 2 rajčata.
- Na oleji zesklovatíme cibuli, poté přidáme ostatní nakrájené ingredience, 1 lžičku sladké mleté papriky, pepř, 1 lžíci sójové omáčky, 200 ml vývaru (nebo vody a bujón), 1/2 lžičky sušeného tymiánu a pod poklicí dusíme zeleninu doměkka.
- Mezitím si vidličkou rozmícháme šest vajíček a osolíme je. Vajíčka nalijeme do pánve k zelenině když je měkká. Pomalu vaříme až vajíčka ztuhnou a zeleninovou směs zahustí.
- Nakonec popřípadě dosolíme a můžeme podávat například s bramborem.
Tipy:
Poměr zeleniny a vajec je v receptu pouze přibližný, protože každý kousek zeleniny a vejce je jinak velký. Pokud je lečo příliš řídké, tak přidáme ještě vejce.
Milovníci pálivých jídel, můžou do leča přidat chilli papričku nebo mleté chilli koření.
Přehrát recept jako video:Do leča přidáme šunkovou klobásu nebo uzené maso, ale můžeme ho uvařit také zcela bez masa. To záleží na každém jakou variantu receptu zvolí.
