Recept na rajčatovou omáčku s mletým masem, kterou lze použít klidně i na špagety. Milovníci pálivých jídel můžou přidat i chilli papričku. Mleté maso můžeme použít buď hovězí nebo vepřové či mix. Záleží na tom, které komu nejvíce chutná.
Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
4 rajčata
olej
500 g mletého masa (hovězí, vepřové, mix…)
1 plechovka krájených rajčat
1 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
1/2 lžičky sušené bazalky
1/2 lžičky sušeného oregána
pepř
sůl
- PŘÍLOHA:
těstoviny
Postup:
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a rajčata na kostičky.
- Cibuli osmažíme na oleji.
- Přidáme mleté maso a osmažíme.
- Poté přidáme nakrájený česnek a rajčata, 1 plechovku loupaných krájených rajčat, 1 lžíci plnotučné hořčice, 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci worcestrové omáčky, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 1/2 lžičky sušené bazalky, 1/2 lžičky sušeného oregána, trochu mletého pepře a dusíme pod poklicí 25 minut.
- Nakonec když je maso měkké, směs popřípadě dosolíme.
- Podáváme s těstovinami, které uvaříme podle návodu na obalu.
Tipy:
Těstoviny a masovou směs můžeme před podáváním ještě posypat nakrájenou petrželkou.
Při výběru těstoviny vždy volíme těstoviny s hrubším povrchem, protože na nich lépe drží omáčka.
Video receptuTěstoviny vaříme vždy čerstvé až těsně před podáváním s masovou směsí. Nikoliv dopředu, to ztrácí na kvalitě.