Vyzkoušejte netradiční hrachovou polévku, která je doplněná o klobásu a kari koření. Uvidíte že výslednou chutí pokud milujete kari budete mile překvapeni. Žlutý hrách se předem nemusí ani namáčet. Stačí ho propláchnout ve vodě.
Ingredience:
1 cibule
3 stroužky česneku
2 šunkové klobásy
1 rajče
olej
2 lžičky kari koření
1,5 l vývaru nebo vody
pepř
300 g propláchnutého žlutého hrachu
sůl
1 lžička majoránky
2 prolisované stroužky česneku
200 g smetany na vaření
Postup:
- Nakrájíme 1 cibuli a 3 stroužky česneku nadrobno, 2 šunkové klobásy na půlkolečka a 1 rajče na kostičky.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Poté přidáme i ostatní nakrájené ingredience, 2 lžičky kari koření a 1 minutu orestujeme.
- Přidáme 1,5 litru vývaru, pepř, 300 g propláchnutého žlutého hrachu, přivedeme k varu a vaříme doměkka cca 45 minut.
- Vařený měkkých hrách dosolíme, přidáme 1 lžičku majoránky, ještě 2 stroužky prolisovaného česneku, 200 g smetany na vaření a vaříme už jen minutu.
Tipy:
Na talíři polévku dozdobíme čerstvě krájenou petrželkou.
Množství kari koření je v receptu pouze přibližné, protože každý má rád jinak výraznou chuť tohoto koření.
Video receptuPokud nemáme klobásu, můžeme do receptu použít i nakrájené uzené maso.