Mleté maso se zeleninou je vařené z větších kousků mletého masa, které záměrně necháme pohromadě. Jako přílohu pokrmu podáváme například vařené brambory.
Ingredience:
brambory
sůl
olej
1 cibule
500 g mletého vepřového masa
400 g mražené zeleniny (směs kukuřice,mrkev, hrášek)
mletý pepř
1 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce sójové omáčky
200 ml vody
kousek másla
Postup:
- Nakrájíme oškrábané brambory, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka.
- Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli.
- Přidáme 500 g mletého vepřového masa na větší kousky a orestujeme ho.
- Poté přidáme 400 g mražené zeleniny (směs mrkev, kukuřice, hrášek), mletý černý pepř, 1 lžíci worcestrové omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, 200 ml vody a vaříme maso do měkka cca 25 minut.
- Nakonec přidáme kousky másla které necháme rozpustit, popřípadě jídlo dosolíme a můžeme podávat společně s bramborami.
Tipy:
Na talíři brambory ještě dozdobíme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Jako přílohové brambory je nejlepší volit varný typ A, které se nerozvaří.
Video receptuKromě vařených brambor můžeme pokrm podávat například i s hranolkami nebo s bramborovou kaší.