Vyzkoušejte lahodný recept na marinovaný bůček pečený na grilu, který podáváme s chlebem a pikantním dipem. Tak chutný bůček, to je senzace. Grilování prostě k létu patří a bůček je ideální volba na šťavnaté maso.
Ingredience:
libový vepřový bůček
- MARINÁDA:
2 stroužky česneku
3 lžíce sójové omáčky
4 lžíce oleje
pepř
2 lžíce piva
2 lžíce sladké chilli omáčky
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky tymiánu
1 lžička plnotučné hořčice
Postup:
- Libový bůček nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Kůži po stranách nakrojíme, aby se bůček při grilování nekroutil.
- MARINÁDA:
Smícháme 2 prolisované stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce oleje, trochu pepře, 2 lžíce piva, 2 lžíce sladké chilli omáčky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžičku plnotučné hořčice. Do marinády naložíme maso alespoň přes noc do lednice. - Grilujeme z obou stran na dřevěném uhlí.
- Grilované maso ihned zatepla podáváme.
Tipy:
Grilovaný bůček se musí podávat zatepla. Po vychladnutí totiž kůže ztuhne.
Grilovaný bůček můžeme podávat s nejrůznějšími dipy, nebo s hořčicí a křenem.
Video receptuJako příloha ke grilovanému bůčku je nejlepší čerstvý chleba.