Marinovaný grilovaný bůček

Marinovaný grilovaný bůček
Marinovaný grilovaný bůček


Vyzkoušejte lahodný recept na marinovaný bůček pečený na grilu, který podáváme s chlebem a pikantním dipem. Tak chutný bůček, to je senzace. Grilování prostě k létu patří a bůček je ideální volba na šťavnaté maso.

Ingredience:

  • libový vepřový bůček

  • MARINÁDA:
  • 2 stroužky česneku

  • 3 lžíce sójové omáčky

  • 4 lžíce oleje

  • pepř

  • 2 lžíce piva

  • 2 lžíce sladké chilli omáčky

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1/2 lžičky soli

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 1 lžička plnotučné hořčice

Postup:

  • Libový bůček nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Kůži po stranách nakrojíme, aby se bůček při grilování nekroutil.Krájení masa
  • MARINÁDA:
    Smícháme 2 prolisované stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce oleje, trochu pepře, 2 lžíce piva, 2 lžíce sladké chilli omáčky, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžičku plnotučné hořčice. Do marinády naložíme maso alespoň přes noc do lednice.Marinování masa
  • Grilujeme z obou stran na dřevěném uhlí.Grilování masa
  • Grilované maso ihned zatepla podáváme.
    Grilovaný bůček

Tipy:

Grilovaný bůček se musí podávat zatepla. Po vychladnutí totiž kůže ztuhne.

Grilovaný bůček můžeme podávat s nejrůznějšími dipy, nebo s hořčicí a křenem.

Jako příloha ke grilovanému bůčku je nejlepší čerstvý chleba.

Video receptu