Guláš z párků obohacený o hlívu ústřičnou chutná skvěle. Houbový jednoduchý a rychlý pokrm, který si můžete dopřát klidně po celý rok. Hlívu ústřičnou totiž seženete v supermarketu celoročně.
Ingredience:
1 cibule
300 g balení hlívy ústřičné
5 nožiček párků
olej
1/2 lžičky drceného kmínu
2 lžíce sladké mleté papriky
1 lžíce hladké mouky
3 stroužky prolisovaného česneku
vývar (nebo voda a bujon)
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
pepř
1 lžíce majoránky
Postup:
- Nakrájíme cibuli nadrobno, hlívu ústřičnou na kostičky a párky na kolečka.
- Cibuli zesklovatíme na oleji, poté přidáme hlívu, 1/2 lžičky drceného kmínu a minutu smažíme.
- Pak přidáme 2 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžíce mouky a smažíme už jen krátce aby paprika nezhořkla.
- Nakonec zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón). Přidáme prolisované česneky, nakrájené párky, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, trochu pepře a vaříme.
- Po 20 minutách vaření přidáme do guláše majoránku, popřípadě guláš dosolíme a můžeme podávat.
Tipy:
Guláš můžeme podávat buď s pečivem nebo s kynutým knedlíkem.
Kromě tenkých párků, můžeme do guláše použít třeba špekáčky.
Video receptuMimo hlívy ústřičné samozřejmě můžeme použít i jiné oblíbené druhy hub.