
Pivovarská bašta je recept z vepřového masa s lahodnou omáčkou. Jako přílohu podáváme bramborové hranolky či americké brambory. Recept jednoduchý na přípravu.
Ingredience:
1 pórek
1 žlutá cibule
1 červená cibule
3 stroužky česneku
1 červená kapie
600 g vepřové krkovice
olej
2 lžíce worcestrové omáčky
2 lžíce sójové omáčky
mletý černý pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
4 lžíce kečupu
300 ml piva
brambory
Postup:
- Nakrájíme 1 pórek, 1 žlutou cibuli, 1 červenou cibuli, 3 stroužky česneku, 1 červenou kapii, 600 g vepřové krkovice.
- Maso zprudka orestujeme na olej na pánvi.
- Poté přidáme nakrájenou zeleninu a ještě dvě minuty restujeme.
- Pak přidáme 2 lžíce worcestrové omáčky, 2 lžíce sójové omáčky, mletý černý pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 4 lžíce kečupu, 300 ml piva a dusíme pod poklicí maso do měkka cca 30 minut. Podáváme s bramborem.
Tipy:
Vyzkoušejte recept na vynikající přílohové americké brambory.
Při servírování brambory posypeme nakrájenou petrželkou.
Video receptuMilovníci pálivých jídel mohou do receptu přidat nakrájenou chilli papričku.