Kroupová polévka se smetanou a houbami recept

Kroupová polévka se smetanou a houbami recept
Kroupová polévka se smetanou a houbami recept


Nejen kroupový kuba ale i kroupová polévka je velice oblíbené jídlo. Kroupy je vždy dobré namočit alespoň den předem do studené vody.

Ingredience:

  • 250 g ječných krup

  • olej

  • 1 cibule

  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky

  • 1 litr vývaru nebo vody

  • 30 g sušených hub

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • sůl

  • mletý pepř

  • 4 stroužky česneku

  • 1 lžička sušené majoránky

  • 200 g smetany ke šlehání 33%

Postup:

  • 250 g ječných krup namočíme na 24 hodin do vody.Kroupy recept
  • Na oleji osmažíme 1 nakrájenou cibuli.Cibule na polévku
  • Poté přidáme 1 vrchovatou lžíci hladké mouky a ještě 30 vteřin za stálého míchání smažíme.Domácí jíška recept
  • Pak přidáme scezené kroupy, 1 litr vývaru nebo vody, předem namočené sušené houby, 1/2 lžičky drceného kmínu, sůl, mletý pepř a vaříme kroupy a houby do měkka.Polévka ze sušených hub.
  • Nakonec přidáme 4 prolisované stroužky česneku, 1 lžičku majoránky, 200 g smetany ke šlehání 33% a vaříme ještě 5 minut.Kroupová polévka

Tipy:

Při podávání polévku ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Kromě sušených hub můžeme samozřejmě použít i houby čerstvé.

Kroupy je vždy dobré předem namočit, protože se tím zkrátí doba vaření.

Video receptu