Kedlubnový salát s mrkví recept

Kedlubnový salát s mrkví recept
Kedlubnový salát s mrkví recept


Kedlubnový salát s mrkví, je vynikající osvěžující recept obzvláště na letní dny. Může se přidat jako zeleninová obloha k hlavním jídlům. Tento salát je oblíbený u zahrádkářů kteří mají spoustu zeleniny.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 1 mrkev

  • 1 kedluben

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1/2 lžičky soli

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • 1 lžička octa

  • 1 lžička cukru moučka

  • pepř

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev a kedluben nastrouháme na hrubém struhadle. Vše přendáme do misky a přidáme 1 lžíci olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky celého kmínu, pepř, 1 lžičku octa a 1 lžičku cukru moučka.
    Salát z mrkve
  • Vše důkladně promícháme a můžeme servírovat. Na ozdobu použijeme nakrájenou petrželku.

Tipy:

Zeleninové saláty jsou hodně zdravé a člověk by je měl pravidelně konzumovat.

Mrkev je dobré vždy podávat s trochou oleje, beta karoten se totiž z mrkve uvolní jenom při přítomnosti tuku.

Z kedlubnu malé listy nevyhazujeme, obsahují totiž mnohem více vitamínu C, vápníku, draslíku a železa než samotná bulva. Můžeme je tak přidat pokrájené do salátu.

Video receptu