
Kedlubnový salát s mrkví, je vynikající osvěžující recept obzvláště na letní dny. Může se přidat jako zeleninová obloha k hlavním jídlům. Tento salát je oblíbený u zahrádkářů kteří mají spoustu zeleniny.
Ingredience:
1 cibule
1 mrkev
1 kedluben
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky celého kmínu
1 lžička octa
1 lžička cukru moučka
pepř
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno. Mrkev a kedluben nastrouháme na hrubém struhadle. Vše přendáme do misky a přidáme 1 lžíci olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky celého kmínu, pepř, 1 lžičku octa a 1 lžičku cukru moučka.
- Vše důkladně promícháme a můžeme servírovat. Na ozdobu použijeme nakrájenou petrželku.
Tipy:
Zeleninové saláty jsou hodně zdravé a člověk by je měl pravidelně konzumovat.
Mrkev je dobré vždy podávat s trochou oleje, beta karoten se totiž z mrkve uvolní jenom při přítomnosti tuku.
Video receptuZ kedlubnu malé listy nevyhazujeme, obsahují totiž mnohem více vitamínu C, vápníku, draslíku a železa než samotná bulva. Můžeme je tak přidat pokrájené do salátu.