Smažené rybí filé s bramborovým salátem recept

Smažené rybí filé s bramborovým salátem recept



Smažení je nejčastější úprava rybího filé a s bramborovým salátem chutná dokonale. Základem je kvalitní čerstvé rybí maso které obalíme v trojobalu. Recept který nikdy nezklame.

Video – smažené rybí filé s bramborovým salátem

BRAMBOROVÝ SALÁT:

  • 50 g celeru

  • 50 g petržele

  • 100 g mrkve

  • 600 g vařených brambor

  • 2 kyselé okurky

  • 1 menší cibule

  • 2 vařená vejce

  • sůl

  • pepř

  • 100 ml majonézy

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 2 lžíce kyselého láku z okurek

  • 2 lžíce sterilovaného hrášku bez šťávy

  • FILÉ:
  • 4 filety z aljašské tresky

  • sůl

  • hladká mouka

  • 2 vejce

  • strouhanka

  • olej

Postup:

  • SALÁT: Na kostičky 1 x 1 cm nakrájíme 50 g celeru, 50 g petržele, 100 g mrkve a vaříme ve vodě doměkka. Poté necháme zeleninu vychladnout.Zelenina na salát recept
  • 600 g den předem vařených brambor a 2 kyselé okurky nakrájíme také na kostičky 1 x 1 cm. Cibuli nakrájíme nadrobno. 2 vařená vejce nakrájíme nebo použijeme kráječ.
  • Všechny ingredience smícháme dohromady. Přidáme sůl, pepř, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce kyselého láku z okurek, 1 lžíci plnotučné hořčice, 100 ml majonézy a vše promícháme.Bramborový salát
  • FILÉ: Do 3 talířků připravíme hladkou mouku, strouhanku a rozkvetlé vejce. Filé osolíme a poté ho obalíme v mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhance.Obalované filé recept
  • Filé smažíme pozvolna z obou stran na pánvi na oleji.Smažené filé na pánvi
  • Při servírování přidáme plátek citronu.Filé s bramborem recept

Tipy:

Ryby jsou velice zdravé a člověk by je měl zařadit do svého jídelníčku alespoň dvakrát týdně.

Při kupování mraženého filé si dáme pozor, aby ryba obsahoval co nejméně vody.

Kromě bramborového salátu můžeme filé podávat například s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Přehrát recept jako video:
video