Smažení je nejčastější úprava rybího filé a s bramborovým salátem chutná dokonale. Základem je kvalitní čerstvé rybí maso které obalíme v trojobalu. Recept který nikdy nezklame.
BRAMBOROVÝ SALÁT:
50 g celeru
50 g petržele
100 g mrkve
600 g vařených brambor
2 kyselé okurky
1 menší cibule
2 vařená vejce
sůl
pepř
100 ml majonézy
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce kyselého láku z okurek
2 lžíce sterilovaného hrášku bez šťávy
- FILÉ:
4 filety z aljašské tresky
sůl
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej
Postup:
- SALÁT: Na kostičky 1 x 1 cm nakrájíme 50 g celeru, 50 g petržele, 100 g mrkve a vaříme ve vodě doměkka. Poté necháme zeleninu vychladnout.
- 600 g den předem vařených brambor a 2 kyselé okurky nakrájíme také na kostičky 1 x 1 cm. Cibuli nakrájíme nadrobno. 2 vařená vejce nakrájíme nebo použijeme kráječ.
- Všechny ingredience smícháme dohromady. Přidáme sůl, pepř, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce kyselého láku z okurek, 1 lžíci plnotučné hořčice, 100 ml majonézy a vše promícháme.
- FILÉ: Do 3 talířků připravíme hladkou mouku, strouhanku a rozkvedlané vejce. Filé osolíme a poté ho obalíme v mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Filé smažíme pozvolna z obou stran na pánvi na oleji.
- Při servírování přidáme plátek citronu.
Tipy:
Ryby jsou velice zdravé a člověk by je měl zařadit do svého jídelníčku alespoň dvakrát týdně.
Při kupování mraženého filé si dáme pozor, aby ryba obsahoval co nejméně vody.
Video receptuKromě bramborového salátu můžeme filé podávat například s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.