Smažení je nejčastější úprava rybího filé a s bramborovým salátem chutná dokonale. Základem je kvalitní čerstvé rybí maso které obalíme v trojobalu. Recept který nikdy nezklame.


BRAMBOROVÝ SALÁT:
50 g celeru
50 g petržele
100 g mrkve
600 g vařených brambor
2 kyselé okurky
1 menší cibule
2 vařená vejce
sůl
pepř
100 ml majonézy
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce kyselého láku z okurek
2 lžíce sterilovaného hrášku bez šťávy
- FILÉ:
4 filety z aljašské tresky
sůl
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej
Postup:
- SALÁT: Na kostičky 1 x 1 cm nakrájíme 50 g celeru, 50 g petržele, 100 g mrkve a vaříme ve vodě doměkka. Poté necháme zeleninu vychladnout.
- 600 g den předem vařených brambor a 2 kyselé okurky nakrájíme také na kostičky 1 x 1 cm. Cibuli nakrájíme nadrobno. 2 vařená vejce nakrájíme nebo použijeme kráječ.
- Všechny ingredience smícháme dohromady. Přidáme sůl, pepř, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce kyselého láku z okurek, 1 lžíci plnotučné hořčice, 100 ml majonézy a vše promícháme.
- FILÉ: Do 3 talířků připravíme hladkou mouku, strouhanku a rozkvetlé vejce. Filé osolíme a poté ho obalíme v mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Filé smažíme pozvolna z obou stran na pánvi na oleji.
- Při servírování přidáme plátek citronu.
Tipy:
Ryby jsou velice zdravé a člověk by je měl zařadit do svého jídelníčku alespoň dvakrát týdně.
Při kupování mraženého filé si dáme pozor, aby ryba obsahoval co nejméně vody.
Přehrát recept jako video:Kromě bramborového salátu můžeme filé podávat například s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
