Kuřecí paličky na másle a tymiánu recept

Kuřecí paličky na másle a tymiánu recept
Kuřecí paličky na másle a tymiánu recept


Dnes si upečeme v troubě kuřecí paličky na másle a lahodném tymiánu. Máslo maso krásně zjemní a tymián mu dodá skvělou chuť. Pak už záleží pouze na nás zdali je necháme v troubě více dokřupava nebo méně.

Ingredience:

  • 8 kuřecích paliček

  • 80 g rozpuštěného másla

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • 1/2 lžičky soli

  • pepř

Postup:

  • K rozpuštěnému máslu přidáme 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky tymiánu, pepř a důkladně promícháme.Marináda na kuře
  • Touto směsí potřeme kuřecí paličky, které pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 50 minut a během pečení ještě několikrát potíráme.Kuřecí paličky v troubě
  • Podáváme ihned po upečení ještě horké. Pečené kuřecí paličky na pečícím papíru

Tipy:

Kromě trouby můžeme kuřecí paličky připravit také na grilu. Tam získají ještě další chuť po grilování.

Kuřecí paličky podáváme s pečivem nebo například s bramborovou kaší.

Jako příloha je ideální pálivý dip nebo barbecue omáčka.

Video receptu