Vinná klobása s čočkovým salátem recept

Vinná klobása s čočkovým salátem recept
Vinná klobása s čočkovým salátem recept


Z čočky lze připravit i velice jednoduchý teplý čočkový salát, ke kterému se hodí nejen uzené maso ale například i vinná klobása. Toto jídlo lze použít za hlavní chod.

Ingredience:

  • 250 g čočky

  • 450 g vinné klobásy

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1/2 lžičky uzené papriky

  • olej

  • 1 cibule

  • 10 cherry rajčat

  • 2 prolisované stroužky česneku

  • 1 lžíci sójové omáčky

  • 1 lžíci worcesterové omáčky

  • sůl

  • pepř

  • petržel, bazalka na ozdobu

Postup:

  • Čočku namočíme podle návodu na obalu a poté uvaříme doměkka.Zelená čočka recept
  • Vinnou klobásu rozdělíme na menší části a poté stočíme a propíchneme špejlí.Vinná klobása recept
  • Přebytečné konce špejlí ustřihneme.Smažená vinná klobása recept
  • Smícháme 1 lžíci hladké mouky, 1/2 lžičky uzené papriky a v této směsi klobásy obalíme.Obalovaná smažená vinná klobása recept
  • Klobásy smažíme pozvolna na oleji na pánvi z obou stran.Smažená vinná klobása na pánvi recept
  • ČOČKOVÝ SALÁT: Nakrájíme cibuli nadrobno a cherry rajčata překrojíme na čtvrtinky.Cibulový salát s rajčaty a čočkou
  • Cibuli zesklovatíme na oleji.Restovaná cibule recept
  • Poté přidáme nakrájená cherry rajčata, 2 prolisované stroužky česneku, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky a jen pár minut rajčata osmahneme aby se úplně nerozvařila.Restovaná cherry rajčata recept
  • Nakonec přidáme vařenou a scezenou čočku kterou osolíme a opepříme, promícháme s rajčaty a podáváme společně s vinnou klobásou.Teplý čočkový salát recept

Tipy:

Čočku vždy solíme až nakonec, protože jinak by se vařila dlouho a rozvařila by se.

Čočka a ostatní luštěniny jsou velice zdravé a člověk by je měl pravidelně konzumovat a zařazovat do svého jídelníčku.

Čočku je vždy dobré namočit předem podle návodu na obalu a zkrátit si tak dobu vaření.

Video receptu