Zelené fazolky s česnekem a slaninou recept

Zelené fazolky s česnekem a slaninou recept
Zelené fazolky s česnekem a slaninou recept


Rychlý a jednoduchý recept na česnekové fazolky s anglickou slaninou, který máte během chvilky hotový. Jednoduché ingredience jednoduché a rychlé vaření. Zelené fazolky můžeme koupit buď mražené nebo čerstvé. Zahrádkáři můžou použít úrodu fazolek z vlastní zahrádky.

Ingredience:

  • 350 g zelených fazolek

  • 150 g anglické slaniny vcelku

  • olej

  • 2 stroužky prolisovaného česneku

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžíce sójové omáčky

Postup:

  • 350 g zelených fazolek dáme vařit do vroucí vody. Mezitím nakrájíme 150 g anglické slaniny v celku na nudličky.
    Vaření zelených fazolek
  • Slaninu osmažíme na troše oleje. Poté přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku a scezené vařené fazolky. Podle chuti přidáme sůl, pepř a 1 lžíci sójové omáčky. Ještě chvíli osmažíme a můžeme podávat.
    Fazolky smažené

Tipy:

Pokud jsou zelené fazolky příliš dlouhé, tak je můžeme před vařením překrojit napůl.

Zelené fazolky se hodí i na přípravu některých druhů polévek.

Kromě anglické slaniny můžeme do receptu použít i jakékoliv uzené maso. Například uzený bůček nebo krkovici či plec.

Video receptu