
Rychlý a jednoduchý recept na česnekové fazolky s anglickou slaninou, který máte během chvilky hotový. Jednoduché ingredience jednoduché a rychlé vaření. Zelené fazolky můžeme koupit buď mražené nebo čerstvé. Zahrádkáři můžou použít úrodu fazolek z vlastní zahrádky.
Ingredience:
350 g zelených fazolek
150 g anglické slaniny vcelku
olej
2 stroužky prolisovaného česneku
sůl
pepř
1 lžíce sójové omáčky
Postup:
- 350 g zelených fazolek dáme vařit do vroucí vody. Mezitím nakrájíme 150 g anglické slaniny v celku na nudličky.
- Slaninu osmažíme na troše oleje. Poté přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku a scezené vařené fazolky. Podle chuti přidáme sůl, pepř a 1 lžíci sójové omáčky. Ještě chvíli osmažíme a můžeme podávat.
Tipy:
Pokud jsou zelené fazolky příliš dlouhé, tak je můžeme před vařením překrojit napůl.
Zelené fazolky se hodí i na přípravu některých druhů polévek.
Video receptuKromě anglické slaniny můžeme do receptu použít i jakékoliv uzené maso. Například uzený bůček nebo krkovici či plec.