Pečené hovězí na pivu a paprice recept

Pečené hovězí na pivu a paprice recept
Pečené hovězí na pivu a paprice recept


Recept na hovězí maso pečené na pivu, jalovci a paprice, dostane všechny milovníky dobrého jídla. Jedná se o pokrm z jednoho pekáče. Jako přílohu můžeme samozřejmě zvolit buď houskový nebo bramborový knedlík či rýži. Další z oblíbených receptů z hovězího masa.

Ingredience:

  • 0,5 l vývaru, nebo vody a bujon

  • 2 cibule

  • 5 stroužků česneku

  • 1 červená paprika kapie

  • 1 rajče

  • 2 bobkové listy

  • hovězí bujón

  • 8 kuliček jalovce

  • 1 lžíce mleté sladké papriky

  • 1 lžíce plnotučné hořčice

  • 750 g hovězí kýty

  • sůl a pepř

  • 1 lžíce worcesterské omáčky

  • cca 200 ml piva

Postup:

  • Do pekáče nalijeme půllitr vývaru (nebo vody a přidáme bujon), přidáme dvě nakrájené cibule nadrobno, česneky nakrájené na plátky, jednu červenou papriku kapii nakrájenou na kostičky, 1 nakrájené rajče, 2 bobkové listy, 8 kuliček jalovce, 1 lžíci mleté sladké papriky a 1 lžíci plnotučné hořčice, hovězí maso nakrájené na kostičky cca 2 x 2 cm, pepř, sůl a lžíci worcesterské omáčky.
    Pekáč s masem
  • Vše promícháme a pečeme přikryté víkem nebo alobalem v předehřáté troubě na 250 stupňů cca 2 hodiny (podle druhu a tuhosti masa). Během pečení kontrolujeme popřípadě dolijeme vodu. Po dvou hodinách přilijeme 200 ml piva a pečeme ještě 35 minut odkryté.
  • Když je maso měkké, masovou směs podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
    pečené hovězí maso na pivu

Tipy:

Milovníci pikantních jídel si mohou do tohoto receptu přidat ještě nakrájenou chilli papričku.

Hovězí maso je významným zdrojem bílkovin, minerálních látek a vitaminů, které jsou pro člověka velice důležité.

Příprava hovězího masa trvá déle než je tomu u vepřového nebo kuřecího masa. Na druhou stranu se jedná o velice kvalitní a dobré maso které se určitě vyplatí si občas koupit.

Video receptu