
Recept na hovězí maso pečené na pivu, jalovci a paprice, dostane všechny milovníky dobrého jídla. Jedná se o pokrm z jednoho pekáče. Jako přílohu můžeme samozřejmě zvolit buď houskový nebo bramborový knedlík či rýži. Další z oblíbených receptů z hovězího masa.
Ingredience:
0,5 l vývaru, nebo vody a bujon
2 cibule
5 stroužků česneku
1 červená paprika kapie
1 rajče
2 bobkové listy
hovězí bujón
8 kuliček jalovce
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce plnotučné hořčice
750 g hovězí kýty
sůl a pepř
1 lžíce worcesterské omáčky
cca 200 ml piva
Postup:
- Do pekáče nalijeme půllitr vývaru (nebo vody a přidáme bujon), přidáme dvě nakrájené cibule nadrobno, česneky nakrájené na plátky, jednu červenou papriku kapii nakrájenou na kostičky, 1 nakrájené rajče, 2 bobkové listy, 8 kuliček jalovce, 1 lžíci mleté sladké papriky a 1 lžíci plnotučné hořčice, hovězí maso nakrájené na kostičky cca 2 x 2 cm, pepř, sůl a lžíci worcesterské omáčky.
- Vše promícháme a pečeme přikryté víkem nebo alobalem v předehřáté troubě na 250 stupňů cca 2 hodiny (podle druhu a tuhosti masa). Během pečení kontrolujeme popřípadě dolijeme vodu. Po dvou hodinách přilijeme 200 ml piva a pečeme ještě 35 minut odkryté.
- Když je maso měkké, masovou směs podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Tipy:
Milovníci pikantních jídel si mohou do tohoto receptu přidat ještě nakrájenou chilli papričku.
Hovězí maso je významným zdrojem bílkovin, minerálních látek a vitaminů, které jsou pro člověka velice důležité.
Video receptuPříprava hovězího masa trvá déle než je tomu u vepřového nebo kuřecího masa. Na druhou stranu se jedná o velice kvalitní a dobré maso které se určitě vyplatí si občas koupit.