Domácí nudle recept

Domácí polévkové nudle recept



Až ochutnáte domácí nudle podle našeho receptu, tak přestanete kupovat ty z obchodu. Těstoviny klidně můžete ihned po nakrájení použít do polévky. Druhá možnost je nasušit si těstoviny do zásoby a uskladnit do sklenice. V tom případě je ale musíme nechat důkladně proschnout.

Ingredience:

  • 130 g hrubé mouky

  • 1 vejce

  • 1 lžíce vody

  • špetka soli

Postup:

  • Všechny suroviny promícháme dohromady a ručně vypracujeme tuhé těsto. Pokud nejdou všechny suroviny spojit, tak přidáme ještě lžíci vody.
    těsto na domácí nudle
  • Těsto rozválíme na velice tenkou placku a ořízneme okraje. Po 15 minutách schnutí nakrájíme na proužky. Každý proužek otočíme a necháme dalších 10 minut schnout.

    Rozválení těstakrájení těsta na nudle
  • Poté už krájíme nudle podle vlastní velikosti. U nás například jsou v polévce oblíbené širší těstoviny, ale můžete z těsta nakrájet velice slabé nudličky.
    Jak nakrájet nudle
  • Před uskladněním do uzavíratelných sklenic necháme těsto důkladně proschnout.

Tipy:

Domácí těstoviny včetně nudlí mají tu výhodu, že si uděláte velikost podle své chuti. Někdo má rád širší těstoviny a někdo slabší.

Pokud chceme aby byly těstoviny více oranžové barvy, tak přidáme špetku kurkumy.

Dobře usušené a uskladněné těstoviny vydrží klidně i rok. Do té doby se ale většinou použijí například do vývaru.