Až ochutnáte domácí nudle podle našeho receptu, tak přestanete kupovat ty z obchodu. Těstoviny klidně můžete ihned po nakrájení použít do polévky. Druhá možnost je nasušit si těstoviny do zásoby a uskladnit do sklenice. V tom případě je ale musíme nechat důkladně proschnout.
Postup:
- Všechny suroviny promícháme dohromady a ručně vypracujeme tuhé těsto. Pokud nejdou všechny suroviny spojit, tak přidáme ještě lžíci vody.
- Těsto rozválíme na velice tenkou placku a ořízneme okraje. Po 15 minutách schnutí nakrájíme na proužky. Každý proužek otočíme a necháme dalších 10 minut schnout.
- Poté už krájíme nudle podle vlastní velikosti. U nás například jsou v polévce oblíbené širší těstoviny, ale můžete z těsta nakrájet velice slabé nudličky.
- Před uskladněním do uzavíratelných sklenic necháme těsto důkladně proschnout.
Tipy:
Domácí těstoviny včetně nudlí mají tu výhodu, že si uděláte velikost podle své chuti. Někdo má rád širší těstoviny a někdo slabší.
Pokud chceme aby byly těstoviny více oranžové barvy, tak přidáme špetku kurkumy.
Video receptuDobře usušené a uskladněné těstoviny vydrží klidně i rok. Do té doby se ale většinou použijí například do vývaru.