
Bůček lze konzumovat i za studena jako velkou pochoutku a to odležený v lednici a potřený kvalitní mletou paprikou a prolisovaným česnekem. Taková svačinka po ruce přijde vždycky vhod.
Ingredience:
800 g libovějšího vepřového bůčku
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
2 lžičky soli
- NA POTŘENÍ:
8 prolisovaných stroužků česneku
1 lžička sladké mleté papriky
sůl
pepř
1 lžička oleje
Postup:
- Bůček dáme do hrnce, přidáme bobkové listy, nové koření, pepř celý, 2 lžičky soli, zalijeme vařící vodou aby byl bůček potopený a vaříme doměkka.
- Na potření smícháme 8 prolisovaných stroužků česneku, 1 lžičku sladké mleté papriky, trochu soli, pepř a 1 lžičku oleje.
- Ještě vlažný bůček potřeme směsí, zabalíme do alobalu a po vychladnutí dáme do lednice minimálně na 3 dny.
- Po 3 až 5 dnech v lednici můžeme bůček nakrájet.
- Podáváme s chlebem, hořčicí, křenem a kyselou okurkou.
Tipy:
Kdo má rád pálivé jídlo, může použít místo sladké papriky pálivou nebo trochu mletého chilli koření.
Kdo nemusí tučnější pokrmy, tak použije libovější bůček.
Video receptuBůček potíráme směsí ještě vlažný a díky tomu se chuť česneku krásně dostane dovnitř.