Paprikový bůček s česnekem recept



Bůček lze konzumovat i za studena jako velkou pochoutku a to odležený v lednici a potřený kvalitní mletou paprikou a prolisovaným česnekem. Taková svačinka po ruce přijde vždycky vhod.

Video paprikový bůček s česnekem

Ingredience:

  • 800 g libovějšího vepřového bůčku

  • 3 bobkové listy

  • 5 kuliček nového koření

  • 10 kuliček celého pepře

  • 2 lžičky soli

  • NA POTŘENÍ:
  • 8 prolisovaných stroužků česneku

  • 1 lžička sladké mleté papriky

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžička oleje

Postup:

  • Bůček dáme do hrnce, přidáme bobkové listy, nové koření, pepř celý, 2 lžičky soli, zalijeme vařící vodou aby byl bůček potopený a vaříme doměkka.Vařený bůček recept
  • Na potření smícháme 8 prolisovaných stroužků česneku, 1 lžičku sladké mleté papriky, trochu soli, pepř a 1 lžičku oleje.Směs na marinování
  • Ještě vlažný bůček potřeme směsí, zabalíme do alobalu a po vychladnutí dáme do lednice minimálně na 3 dny.Marinovaný bůček
  • Po 3 až 5 dnech v lednici můžeme bůček nakrájet.Bůček v alobalu
  • Podáváme s chlebem, hořčicí, křenem a kyselou okurkou.Bůček s křenem

Tipy:

Kdo má rád pálivé jídlo, může použít místo sladké papriky pálivou nebo trochu mletého chilli koření.

Kdo nemusí tučnější pokrmy, tak použije libovější bůček.

Bůček potíráme směsí ještě vlažný a díky tomu se chuť česneku krásně dostane dovnitř.

Přehrát recept jako video:
video