Pampeliškový med recept

Pampeliškový med recept



V období kdy kvetou pampelišky, můžeme vyrobit domácí kvalitní lahodný pampeliškový med. Pampelišky se musí nechat vylouhovat ale výsledek stojí za to. Výsledný med je hustý a téměř k nerozeznání od včelího.

Přehrát videorecept pampeliškový med

Ingredience:

  • 200 rozkvetlých květů pampelišky

  • 1 citron

  • 1 litr vody

  • 1 kg cukru krystal

Postup:

  • 200 rozkvetlých květů pampelišky důkladně propláchneme v několika vodách. Ideálně v cedníku pod tekoucí vodou.Pampelišky recept
  • Jeden oloupaný citron nakrájíme na plátky.Citron recept
  • Čisté pampeliškové květy zalijeme 1 litrem vody, přidáme nakrájený citron a vaříme 15 minut.Pampeliškové recepty
  • Poté necháme směs vylouhovat do druhého dne.Jednoduchý pampeliškový med
  • Druhý den směs přecedíme přes plátýnko nebo utěrku.Cezení přes plátno návod recept
  • Přidáme 1 kg cukru krystal a přivedeme k varu. Vaříme pozvolna za občasného míchání 2 hodiny.Vaření pampeliškového medu recept
  • Ještě horký med plníme do sklenic – po vychladnutí ještě zhoustne.Plnění medu do sklenic návod

Tipy:

Při nalévání do sklenic se může zdát med hodně řídký, ale po vychladnutí ještě zhoustne.

Pampeliškový med se vaří ihned po sběru pampelišek dokud jsou ještě rozkvetlé.

Při plnění medu do sklenic musí být člověk opatrný, protože směs je opravdu hodně horká aby nedošlo k popálení.

Přehrát recept jako video:
video