Vepřové maso a pivo jde co se týče vaření skvělé dohromady. Vyzkoušejte recept na dušené vepřové nudličky na černém pivu s hranolkami. Pivo dodá pokrmu opravdu jedinečnou chuť a uvidíte že zůstanou jen prázdné talíře.
Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lahůdkovou cibulku
1 kapie
1 chilli paprička
600 g vepřového masa (pečeně, kýta…)
olej
1 lžíce hladké mouky
500 ml černého piva
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžička plnotučné hořčice
pepř
1 lžíce worcesterové omáčky
3 lžíce sójové omáčky
150 g krájených loupaných rajčat
brambory
sůl
Postup:
- Nakrájíme cibuli, 2 stroužky česneku, červenou kapii, malou chilli papričku a lahůdkovou cibulku.
- Vepřové maso nakrájíme na nudličky.
- Maso zprudka orestujeme na oleji na pánvi.
- Poté přidáme nakrájenou zeleninu a ještě několik minut restujeme.
- Nakonec přidáme 1 lžíci hladké mouky, ještě minutu restujeme a poté zalijeme 0,5 l černým pivem. Přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku plnotučné hořčice, mletý pepř, 1 lžíci worcestrové omáčky, 3 lžíce sójové omáčky, 150 g krájených loupaných rajčat a vaříme pod poklicí doměkka cca 45 minut. Nakonec popřípadě dosolíme.
- HRANOLKY: Brambory nakrájené na hranolky rozprostřeme na plech na pečící papír, lehce pokapeme olejem, osolíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 30 minut.
- Pečené hranolky podáváme společně s masovou směsí a ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Tipy:
Maso musíme orestovat zprudka, protože jinak by pustilo šťávu a začalo se dusit.
Do receptu můžeme přidat i bylinky jako například rozmarýn nebo tymián.
Video receptuKromě hranolek můžeme masovou směs na pivu podávat i s rýží nebo knedlíkem.