Kuřecí prsa pečená společně s bramborami, je jídlo z jednoho pekáče. Tudíž je snadné na přípravu a chutná po upečení doslova božsky. Tento pokrm který podáváme s tatarskou omáčkou nebo česnekovým dipem si zamilujete.
Ingredience:
40 g rozpuštěného másla
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky uzené mleté papriky
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky soli
kuřecí prsa 500 g
brambory
olej
sůl
tatarská omáčka
Postup:
- Rozpustíme 40 g másla.
- Přidáme 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/2 lžičky uzené mleté papriky, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky soli a vše důkladně promícháme.
- Kuřecí prsa rozřízneme aby nebylo maso tak vysoké a dáme na pečící papír na plech.
- Malé brambory překrojíme napůl a přidáme ke kuřecímu masu.
- Maso potřeme připravenou směsí z másla, soli a koření. Brambory jemně pokapeme olejem a osolíme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 45 minut a poté ihned podáváme.
Tipy:
Na talíři brambory posypeme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou a přidáme k masu tatarskou omáčku.
Vyzkoušejte také jednoduchý recept z jednoho pekáče na pečené sýrové kotlety.
Video receptuV polovině pečení můžeme brambory obrátit a budou mít krásnou barvu z obou stran.