
Jednoduché příprava uzeného masa, které se peče společně s brambory na jednom plechu. S křenovým dipem vytvoříme ideální kombinaci a plnohodnotný oběd. Pečeme společně i se stroužky česneku a ty dodají jídlu další skvělou chuť.
Ingredience:
uzené maso (krkovice, plec…)
brambory
olej
sůl
kmín celý
- KŘENOVÝ DIP:
200 g zakysané smetany
2 lžíce strouhaného křenu
sůl
pepř
Postup:
- Uzené maso a oškrábané brambory nakrájíme na plátky cca 1,5 cm a dáme na pečící papír na plech. Přidáme i oloupané česneky. Vše potřeme mašlovačkou olejem, brambory osolíme a posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut.
- Mezitím nastrouháme křen a promícháme se zakysanou smetanou. Nakonec směs osolíme a opepříme.
- Podáváme společně pečené maso s bramborem, česneky a křenovým dipem.
Tipy:
Na maso a brambory můžeme použít i další koření jako například tymián nebo rozmarýn.
Brambory nemusíme krájet pouze na plátky ale například i na měsíčky, nebo silnější hranolky.
Video receptuPečící papír se nevymazává olejem a ingredience se pokládají přímo na něj.