Pečené uzené maso s brambory a křenovým dipem

Pečené uzené maso s brambory a křenovým dipem
Pečené uzené maso s brambory a křenovým dipem


Jednoduché příprava uzeného masa, které se peče společně s brambory na jednom plechu. S křenovým dipem vytvoříme ideální kombinaci a plnohodnotný oběd. Pečeme společně i se stroužky česneku a ty dodají jídlu další skvělou chuť.

Ingredience:

  • uzené maso (krkovice, plec…)

  • brambory

  • olej

  • sůl

  • kmín celý

  • KŘENOVÝ DIP:
  • 200 g zakysané smetany

  • 2 lžíce strouhaného křenu

  • sůl

  • pepř

Postup:

  • Uzené maso a oškrábané brambory nakrájíme na plátky cca 1,5 cm a dáme na pečící papír na plech. Přidáme i oloupané česneky. Vše potřeme mašlovačkou olejem, brambory osolíme a posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut.Pečené uzené maso recept
  • Mezitím nastrouháme křen a promícháme se zakysanou smetanou. Nakonec směs osolíme a opepříme.Křenový dip recept
  • Podáváme společně pečené maso s bramborem, česneky a křenovým dipem.Uzené maso s bramborem

Tipy:

Na maso a brambory můžeme použít i další koření jako například tymián nebo rozmarýn.

Brambory nemusíme krájet pouze na plátky ale například i na měsíčky, nebo silnější hranolky.

Pečící papír se nevymazává olejem a ingredience se pokládají přímo na něj.

Video receptu