Vyzkoušejte další z receptů na hlívu ústřičnou. Tentokrát ji budeme péct v troubě s česnekem, bylinkami a brambory. Je to opravdová lahůdka. Uvidíte že si tento recept zamilujete a už nebudete hlívu ústřičnou připravovat jinak.
Ingredience:
balení 300 g hlívy ústřičné
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
1/2 lžičky celého kmínu
1 lžička sušeného tymiánu
olej
brambory
Postup:
- Nakrájíme hlívu ústřičnou na větší kusy (pouze měkké horní části houby) a cibuli na proužky.
- Přendáme do misky, přidáme 4 stroužky česneku, vše osolíme, opepříme a přidáme 1/2 lžičky celého kmínu, 1 lžičku sušeného tymiánu, trochu olivového oleje a vše důkladně promícháme.
- Směs přendáme na plech na pečící papír. Na druhou polovinu papíru dáme malé oškrábané syrové brambory které jemně pokapeme olejem osolíme a posypeme celým kmínem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut. Po vyndání z trouby ihned podáváme.
Tipy:
Kromě pečené hlívy ústřičné, můžeme z této houby připravit například obalované řízečky nebo falešnou dršťkovou polévku.
Doba pečení je pouze orientační v receptu, protože každá trouba peče trochu jinak.
Video receptuHlíva ústřičná je velice zdravá houba a člověk by ji měl pravidelně konzumovat a zařadit do svého jídelníčku.