Pečená hlíva s bramborem, česnekem a bylinkami recept

Pečená hlíva s bramborem, česnekem a bylinkami recept
Pečená hlíva s bramborem, česnekem a bylinkami recept


Vyzkoušejte další z receptů na hlívu ústřičnou. Tentokrát ji budeme péct v troubě s česnekem, bylinkami a brambory. Je to opravdová lahůdka. Uvidíte že si tento recept zamilujete a už nebudete hlívu ústřičnou připravovat jinak.

Ingredience:

  • balení 300 g hlívy ústřičné

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • sůl

  • pepř

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • 1 lžička sušeného tymiánu

  • olej

  • brambory

Postup:

  • Nakrájíme hlívu ústřičnou na větší kusy (pouze měkké horní části houby) a cibuli na proužky. Cibule a hlíva
  • Přendáme do misky, přidáme 4 stroužky česneku, vše osolíme, opepříme a přidáme 1/2 lžičky celého kmínu, 1 lžičku sušeného tymiánu, trochu olivového oleje a vše důkladně promícháme.
  • Směs přendáme na plech na pečící papír. Na druhou polovinu papíru dáme malé oškrábané syrové brambory které jemně pokapeme olejem osolíme a posypeme celým kmínem.Hlíva s brambory na plechu
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut. Po vyndání z trouby ihned podáváme.Pečená hlíva s bramborem

Tipy:

Kromě pečené hlívy ústřičné, můžeme z této houby připravit například obalované řízečky nebo falešnou dršťkovou polévku.

Doba pečení je pouze orientační v receptu, protože každá trouba peče trochu jinak.

Hlíva ústřičná je velice zdravá houba a člověk by ji měl pravidelně konzumovat a zařadit do svého jídelníčku.

Video receptu