Pečené kuřecí křidélka a paličky miluje každý. Vyzkoušejte recept na kuřecí paličky pečené na houbách a mysliveckém koření. Jídlo z jednoho pekáče. Přílohu necháme na vás, jestli zvolíte bramborovou variantu nebo rýži.
Ingredience:
2 menší cibule
1 stroužek česneku
1 hrst hub (čerstvé nebo předem namočené)
1 rajče
2 bobkové listy
4 kuličky jalovce
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžíce worcesterové omáčky
kuřecí paličky
sůl
pepř
0,5 l vývaru
PŘÍLOHA: Bramborová kaše, vařené brambory, rýže…
Postup:
- Do pekáče dáme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájené čerstvé nebo sušené a předem namočené houby, nakrájené rajče na kostičky, 2 bobkové listy, 4 kuličky jalovce, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžíci worcestrové omáčky, osolené a opepřené kuřecí paličky.
- Vše podlijeme vývarem a pečeme bez přikrytí v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 75 minut.
- Během pečení paličky 2x otočíme.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařeným bramborem či rýží.
Tipy:
V létě použijeme do receptu nakrájené čerstvé lesní houby a v zimě alespoň 2 hodiny předem namočené sušené houby.
Kromě kuřecích paliček si můžete v troubě upéct také skvělá šťavnatá kuřecí křídla.
Video receptuPřed vařením maso důkladně prohlédneme, zdali jsou paličky dostatečně očištěné a nemají zbytky peří, popřípadě ho odstraníme.