Pečený jaternicový prejt s brambory a kysaným zelím recept

Pečený jaternicový prejt s brambory a kysaným zelím recept



Pokud máte doma jaternice, tak si můžete udělat rychlý velice chutný jaternicový prejt pečený s brambory, který podáváme společně s kysaným zelím. Příprava tohoto jídla je opravdu jednoduchá.

Ingredience:

  • olej

  • 1 kg vařených brambor

  • 2 střední cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 2 větší jaternice

  • sůl

  • pepř

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • 1 lžička sušené majoránky

  • PŘÍLOHA: kysané zelí

Postup:

  • Pekáč vymažeme důkladně mašlovačkou olejem a to i po stranách.Vymazání pekáče olejem recept
  • Do pekáče přidáme nakrájené vařené brambory na kostičky a 2 nakrájené jaternice bez střívka. Přidáme nakrájené 2 cibule na proužky a 3 stroužky česneku na plátky.Pečené jaternice s brambory recept
  • Vše osolíme, opepříme, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžičku majoránky a vše promícháme.Jitrnicový prejt pečený s brambory recept
  • Pečeme bez přikrytí v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Po vyndání z trouby podáváme s kysaným zelím.Pečená jaternice s bramborem a zelím recept

Tipy:

Brambory s prejtem můžeme při podávání posypat nadrobno nakrájenou petrželkou.

Pokud nejsou jaternice moc tučné, tak můžeme brambory ještě velice lehce zakápnout před pečením olejem.

Kromě jaternic můžeme do receptu použít také vepřová jelita.