Pokud máte doma jaternice, tak si můžete udělat rychlý velice chutný jaternicový prejt pečený s brambory, který podáváme společně s kysaným zelím. Příprava tohoto jídla je opravdu jednoduchá.
Ingredience:
olej
1 kg vařených brambor
2 střední cibule
3 stroužky česneku
2 větší jaternice
sůl
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžička sušené majoránky
PŘÍLOHA: kysané zelí
Postup:
- Pekáč vymažeme důkladně mašlovačkou olejem a to i po stranách.
- Do pekáče přidáme nakrájené vařené brambory na kostičky a 2 nakrájené jaternice bez střívka. Přidáme nakrájené 2 cibule na proužky a 3 stroužky česneku na plátky.
- Vše osolíme, opepříme, přidáme 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, 1 lžičku majoránky a vše promícháme.
- Pečeme bez přikrytí v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Po vyndání z trouby podáváme s kysaným zelím.
Tipy:
Brambory s prejtem můžeme při podávání posypat nadrobno nakrájenou petrželkou.
Pokud nejsou jaternice moc tučné, tak můžeme brambory ještě velice lehce zakápnout před pečením olejem.
Video receptuKromě jaternic můžeme do receptu použít také vepřová jelita.