Pokud hledáte lahodnou pomazánku na chlebíčky nebo jednohubky, rajčatová pomazánka s tvarohem a balkánským sýrem je jasná volba. Chuť rajčat nikdy nezklame. Lze pomazánku jíst i jen jako předkrm s čerstvým pečivem.
Ingredience:
2 lahůdkové cibulky
300 g cherry rajčat
1/2 lžičky sušeného tymiánu
250 g jemného pevného tvarohu
60 g balkánského sýra
pepř
sůl
Postup:
- Lahůdkové cibulky nakrájíme hodně nadrobno a rajčata na malé kostičky.
- Rajčata pár minut vaříme na suché nepřilnavé pánvi s 1/2 lžičkou sušeného tymiánu aby se z nich vyvařila voda. Po zhoustnutí je necháme vychladnout.
- Smícháme 250 gramů jemného pevného tvarohu, vychladlá rajčata, nakrájenou lahůdkovou cibulku nadrobno, 60 g najemno strouhaného balkánského sýra a podle chuti opepříme a dosolíme.
- Pomazánku namažeme na čerstvé pečivo a ozdobíme nakrájenou pažitkou.
Tipy:
Milovníci pálivých pomazánek můžou přidat i nakrájenou chilli papričku.
Aby měla pomazánka správnou konzistenci, připravujeme jí vždy čerstvou těsně před podáváním.
Video receptuRajčatová pomazánka je ideální nejen na chlebíčky nebo jednohubky ale i do obložených sýrových nebo šunkových baget.