Recept na švestkové knedlíky z tvarohového těsta je snadný na přípravu a chutná skvěle. Knedlíky jsou rychlé vařené a můžeme ihned podávat. Na dochucení použijeme rozpuštěné máslo, strouhaný tvrdý tvaroh a moučkový cukr.
INGREDIENCE NA 8 KNEDLÍKŮ:
8 švestek
- TĚSTO:
250 g polotučný tvaroh měkký
1 vejce
250 g polohrubé mouky
špetka soli
- NA POSYPÁNÍ:
strouhaný tvaroh tvrdý
moučkový cukr
rozpuštěné máslo
Postup:
- Umyté a osušené švestky (8ks) nakrojíme a vyjmeme z nich pecky.
- TĚSTO: Smícháme 250 g polotučného tvarohu, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky, špetku soli a vypracujeme těsto.
- Těsto rozdělíme na 8 kusů. Z každého kusu uděláme v roce placku do které dáme švestku a zabalíme.
- Knedlíky dáme do vroucí vody a vaříme 8 – 10 minut, hotové knedlíky vyplavou.
- Na hrubém struhadle nastrouháme tvrdý tvaroh na posypání knedlíků.
- Knedlíky na talíři polijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhaným tvarohem a cukrem moučkou.
Tipy:
Kromě švestkových knedlíků můžete udělat i jahodové knedlíky nebo meruňkové či borůvkové.
Vařené knedlíky lze také posypat mákem jak bývá uvedeno v některých receptech.
Video receptuKnedlíky vaříme v tak velkém hrnci, aby každý z nich mohl volně plavat.