Pstruh lososovitý s dušeným pórkem recept

Pstruh lososovitý s dušeným pórkem recept


Zdravá a chutná ryba, to je pstruh lososovitý podle receptu s dušeným pórkem na smetaně a vařeným bramborem. Tuto kombinaci si zamilujete. Jedná se o lahodnou přípravu ryby která je velice oblíbená.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 velký pórek

  • máslo

  • 1/2 lžičky celého kmínu

  • sůl

  • pepř

  • 200 g smetany ke šlehání

  • 350 g pstruh lososovitý

  • olej

  • PŘÍLOHA:
  • vařené brambory

Postup:

  • Nakrájíme 1 cibuli a 2 stroužky česneku nadrobno a pórek na kolečka.Pórek recept s rybou
  • V hrnci rozpustíme lžíci másla a na něm zeleninu orestujeme. Dušený pórek na cibulce recept
  • Poté přidáme 1/2 lžičky celého kmínu, pepř a sůl, 200 gramů smetany ke šlehání a vaříme ještě 5 minut aby omáčka zhoustla.Smetanová omáčka s pórkem recept
  • Pstruha nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme.Losos recept
  • Smažíme na oleji z obou stran. Napřed kůží dolů a poté ho otočíme.Smažený pstruh recept
  • Rybu a pórkovou směs podáváme s vařeným bramborem.Pstruh s omáčkou a bramborem recept

Tipy:

Člověk by měl alespoň dvakrát týdně konzumovat ryby, protože jsou velice zdravé a obsahují omega-3 nenasycené mastné kyseliny.

V ideálním případě při smažení rybu obracíme pouze jednou, aby se nerozpadala.

Do smetanové omáčky můžeme přidat i bylinky, například rozmarýn nebo tymián.

Video receptu