Zdravá a chutná ryba, to je pstruh lososovitý podle receptu s dušeným pórkem na smetaně a vařeným bramborem. Tuto kombinaci si zamilujete. Jedná se o lahodnou přípravu ryby která je velice oblíbená.
Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
1 velký pórek
máslo
1/2 lžičky celého kmínu
sůl
pepř
200 g smetany ke šlehání
350 g pstruh lososovitý
olej
- PŘÍLOHA:
vařené brambory
Postup:
- Nakrájíme 1 cibuli a 2 stroužky česneku nadrobno a pórek na kolečka.
- V hrnci rozpustíme lžíci másla a na něm zeleninu orestujeme.
- Poté přidáme 1/2 lžičky celého kmínu, pepř a sůl, 200 gramů smetany ke šlehání a vaříme ještě 5 minut aby omáčka zhoustla.
- Pstruha nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme.
- Smažíme na oleji z obou stran. Napřed kůží dolů a poté ho otočíme.
- Rybu a pórkovou směs podáváme s vařeným bramborem.
Tipy:
Člověk by měl alespoň dvakrát týdně konzumovat ryby, protože jsou velice zdravé a obsahují omega-3 nenasycené mastné kyseliny.
V ideálním případě při smažení rybu obracíme pouze jednou, aby se nerozpadala.
Video receptuDo smetanové omáčky můžeme přidat i bylinky, například rozmarýn nebo tymián.