Oukrop neboli česnečka recept

Oukrop neboli česnečka recept
Oukrop neboli česnečka recept


Recept na oukrop neboli česnečku. Polévka obsahuje hodně česneku, který je považován jako jedno z nejsilnějších přírodních antibiotik a má protizánětlivé účinky. Polévka, která skutečně zatočí s viry či bakteriemi.

Ingredience:

  • 2 krajíce chleba

  • sádlo nebo olej

  • 500 g brambor

  • 2,5 l vývaru, nebo voda a bujon

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • pepř

  • 1/2 lžičky tymiánu

  • sůl

  • 1 lžička majoránky

  • 7 stroužků prolisovaného česneku

  • 2 vejce

Postup:

  • Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji nebo na sádle pěkně dozlatova.Smažené chlebové krutony
  • Do hrnce dáme brambory nakrájené na kostky a zalijeme vývarem (nebo vodou a můžeme přidat bujón). Přidáme půl lžičky drceného kmínu, pepř, půl lžičky tymiánu a necháme vařit.
  • Když jsou brambory téměř měkké, tak polévku dosolíme, přidáme lžičku majoránky, 7 stroužků prolisovaného česneku, 2 vejce a ještě 5 minut vaříme.Česnečka recept
  • Do polévky při podávání přidáme chlebové krutony a posypeme nakrájenou petrželkou.

Tipy:

Množství česneku je v receptu pouze orientační, protože každý stroužek česneku je jinak velký a každému vyhovuje jinak silná chuť polévky.

Polévku můžeme ještě zastrouhat sýrem, ale ne každému chuť sýra v polévce vyhovuje. Proto se sýr do základního receptu neuvádí.

Česnečka má mnoho podob a v některých receptech najdete například i šunku nebo slaninu.

Video receptu