Čevabčiči s bramborem recept

Čevabčiči s bramborem recept
Čevabčiči s bramborem recept


Klasický nesmrtelný recept na čevabčiči s bramborem, cibulí a hořčicí. Toto jídlo do české kuchyně prostě patří a občas ho vaříme každý.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 500 g mleté maso (vepřové, hovězí nebo mix)

  • 1 menší lžička soli

  • 1 lžička sladké mleté papriky

  • pepř

  • 4 stroužky prolisovaného česneku

  • olej

  • PŘÍLOHA:
  • vařené brambory, cibule, hořčice

Postup:

  • K mletému masu přidáme 1 menší lžičku soli, 1 lžičku sladké mleté papriky, trochu pepře, 1 cibuli nakrájenou nadrobno, 4 prolisované stroužky česneku a směs důkladně promícháme.Recept na čevabčiči
  • Směs rozdělíme na stejné díly a ručně vytvarujeme čevabčiči. Čevabčiči postup
  • Smažíme na oleji za postupného otáčení ze všech stran.Smažené čevabčiči
  • Čevabčiči podáváme s vařeným bramborem, cibulí a hořčicí.Čevabčiči postup přípravy

Tipy:

Čevabčiči nechutná stejně jako karbanátky i když si to hodně lidí myslí. Složení je totiž trochu jiné.

Pokud na to máme vybavení, tak si v ideálním případě připravíme doma vlastní mleté maso.

Pokud chceme opravdu pikantní až pálivou chuť, tak můžeme přidat do čevabčiči trochu mletého chilli koření.

Video receptu