Klasický nesmrtelný recept na čevabčiči s bramborem, cibulí a hořčicí. Toto jídlo do české kuchyně prostě patří a občas ho vaříme každý.
Ingredience:
1 cibule
500 g mleté maso (vepřové, hovězí nebo mix)
1 menší lžička soli
1 lžička sladké mleté papriky
pepř
4 stroužky prolisovaného česneku
olej
- PŘÍLOHA:
vařené brambory, cibule, hořčice
Postup:
- K mletému masu přidáme 1 menší lžičku soli, 1 lžičku sladké mleté papriky, trochu pepře, 1 cibuli nakrájenou nadrobno, 4 prolisované stroužky česneku a směs důkladně promícháme.
- Směs rozdělíme na stejné díly a ručně vytvarujeme čevabčiči.
- Smažíme na oleji za postupného otáčení ze všech stran.
- Čevabčiči podáváme s vařeným bramborem, cibulí a hořčicí.
Tipy:
Čevabčiči nechutná stejně jako karbanátky i když si to hodně lidí myslí. Složení je totiž trochu jiné.
Pokud na to máme vybavení, tak si v ideálním případě připravíme doma vlastní mleté maso.
Video receptuPokud chceme opravdu pikantní až pálivou chuť, tak můžeme přidat do čevabčiči trochu mletého chilli koření.