Kynuté Honzovy buchty s povidly recept

Kynuté Honzovy buchty s povidly recept
Kynuté Honzovy buchty s povidly recept


Klasický recept na kynuté Honzovy buchty s povidly, který se předává z generace na generaci. Buchty skvělé chutnají a i krásně voní. Vyzkoušejte náš ověřený recept, který se zaručeně povede.

KVÁSEK:

  • 250 ml vlažného mléka

  • 1 lžička cukru krupice

  • 20 g droždí

  • 1/2 lžičky hladké mouky

  • TĚSTO:
  • 500 g hladké mouky

  • špetka soli

  • 20 g vanilkového cukru

  • 90 g cukru krupice

  • 1 žloutek

  • 80 g rozpuštěného másla + na potření

  • slazená švestková povidla

  • cukr moučka na poprášení

Postup:

  • KVÁSEK: Smícháme 250 ml vlažného mléka, 1 lžičku cukru krupice, 20 g droždí. Až se droždí rozpustí tak povrch jemně poprášíme moukou a necháme v teple 20 minut vzejít kvásek.Kvásek recept
  • TĚSTO: Smícháme 500 g hladké mouky, špetku soli, 20 g vanilkového cukru, 90 g cukru krupice, 1 žloutek, 80 g rozpuštěného másla a kvásek. Vypracujeme těsto.Těsto na kynuté buchty recept
  • Těsto necháme v teple pod utěrkou 1 hodinu kynout.Kynuté těsto na Honzovy buchty recept
  • Nakynuté těsto zhruba zdvojnásobí svůj objem.Kynuté těsto univerzální recept
  • Vál poprášíme moukou a těsto rozválíme na placku cca 0,5 cm tlustou.Těsto na pečení recept
  • Nožem rozřízneme těsto na čtverečky cca 7 x 7 cm.Domácí buchty recept
  • Na každý kousek dáme lžičku povidel, zabalíme a položíme spojem dolů.Povidlové buchty recept
  • Pekáč vymažeme máslem, naskládáme do něj buchty (necháváme mezery protože buchty ještě nakynou) a každou ze všech stran také potřeme máslem.Pekáč plný buchet
  • Buchty necháme v teple pod utěrkou ještě 20 minut kynout.Kynutí těsta
  • Nakynuté buchty pečeme bez přikrytí v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut. Po vychladnutí buchty posypeme moučkovým cukrem.Pečené buchty s náplní recept

Tipy:

Aby těsto správně vykynulo nesmí se do něj přidat žádné studené ingredience.

Kromě povidel můžeme buchty plnit například i tvarohovou náplní.

Při kynutí těsto vždy přikryjeme utěrkou, protože jinak by oschlo.

Video receptu