Cuketové matjesy podle tohoto receptu chutnají skutečně jako matjesy z ryb. Každý je po ochutnání překvapen, jaké chuti lze z cukety dosáhnout. Skladujeme v ledničce ideálně ve skleničce s uzavíratelným víčkem.
Ingredience:
2 cibule
400 g mladých cuket
3 lžičky soli
8 kuliček nového koření
12 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
80 ml oleje
Postup:
- Nejdříve 2 cibule a 400 g mladých oloupaných cuket nakrájíme na půlkolečka.
- Přidáme 3 lžičky soli, 8 kuliček nového koření, 12 kuliček celého pepře, 2 bobkové listy, 80 ml oleje a vše důkladně promícháme. Dáme na pět dní do ledničky a poté podáváme.
- Při podávání vyndáme koření aby do něj někdo nekousl.
Tipy:
Vyzkoušejte také lahodný recept na cuketový tatarák který je hitem internetu.
Z cukety můžete také připravit voňavé a velice oblíbené cuketové placky.
Video receptuPokud použijeme do receptu velké cukety, tak z nich musíme odstranit semena.