Bramborová kaše s párkem a osmaženou cibulkou je nenáročný recept který zabere jen chvíli přípravy. Základem jsou samozřejmě kvalitní a chutné párky. Jedná se ale i tak o vydatný oběd.
Ingredience:
1 kg brambor (varný typ C)
máslo
cca 200 ml horkého mléka
sůl
párky
1 cibule
olej
krájená listová petržel
kyselá okurka
Postup:
- KAŠE: Oškrábané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
- Ke scezeným horkým bramborám přidáme lžíci másla a postupně přiléváme horké mléko (cca 200 ml) a brambory rozšťoucháme, popřípadě dosolíme.
- PÁRKY: Párky nakrojíme lehce nožem do křížků.
- Cibuli nakrájíme nadrobno.
- Párky osmažíme na oleji.
- Poté dáme párky stranou a na trošce oleje osmažíme nakrájenou cibuli.
- Podáváme bramborovou kaši kterou trochu omastíme rozpuštěným máslem a posypeme nakrájenou petrželkou a osmaženou cibulí, společně s párkem a kyselou okurkou. Dobrou chuť.
Tipy:
Připravte si jako přílohu k hlavním jídlům domácí rychlokvašky které si zamilujete.
Kromě párků můžeme použít klidně i na plátky nakrájený gothaj.
Video receptuPárky smažíme na trošce oleje pozvolna, protože jinak můžou prasknout.