
Vyzkoušejte červenou čočku s vejcem a slaninou jako přílohu. Alternativa klasické čočky, která chutná možná ještě lépe. Červená čočka se předem nenamáčí. Červená čočka se v tomto receptu nevaří na kyselo jako je tomu u jiných druhů čočky.
Ingredience:
1 cibule
2 stroužky česneku
anglická slanina vcelku 300 g
0,5 l vody nebo zeleninového vývaru
300 g červené čočky
plechovka krájených rajčat
1 lžička sušeného tymiánu
pepř
sůl
vejce
Postup:
- Cibuli a česneky nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli osmažíme na oleji. Poté přidáme česneky a lžíci hladké mouky a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme přebranou červenou čočku a plechovku krájených rajčat, 1 lžičku sušeného tymiánu, trochu pepře a vaříme čočku doměkka. Čočka vsákne vodu a ke konci vaření ji pouze popřípadě dosolíme.
- Mezitím na pánvi na oleji osmažíme anglickou slaninu a poté volské vejce.
- Když je čočka měkká, podáváme vše společně.
Tipy:
Červená čočka má tu výhodu, že se nemusí namáčet předem. Červená čočka je rychle uvařená během nějakých 10 až 15 minut.
Čočka jako ostatní luštěniny je velice zdravá a člověk by ji měl pravidelně konzumovat.
Video receptuČervená čočka je lépe stravitelná než jiné druhy čočky a nezpůsobuje nadýmání. Proto je velice oblíbená v kuchyni.