Červená čočka s vejcem a slaninou recept

Červená čočka s vejcem a slaninou recept



Vyzkoušejte červenou čočku s vejcem a slaninou jako přílohu. Alternativa klasické čočky, která chutná možná ještě lépe. Červená čočka se předem nenamáčí. Červená čočka se v tomto receptu nevaří na kyselo jako je tomu u jiných druhů čočky.

Přehrát videorecept červená čočka s vejcem a slaninou

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • anglická slanina vcelku 300 g

  • 0,5 l vody nebo zeleninového vývaru

  • 300 g červené čočky

  • plechovka krájených rajčat

  • 1 lžička sušeného tymiánu

  • pepř

  • sůl

  • vejce

Postup:

  • Cibuli a česneky nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli osmažíme na oleji. Poté přidáme česneky a lžíci hladké mouky a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme přebranou červenou čočku a plechovku krájených rajčat, 1 lžičku sušeného tymiánu, trochu pepře a vaříme čočku doměkka. Čočka vsákne vodu a ke konci vaření ji pouze popřípadě dosolíme.Vaření červené čočky
  • Mezitím na pánvi na oleji osmažíme anglickou slaninu a poté volské vejce.
    Smažená slaninaVolská oka
  • Když je čočka měkká, podáváme vše společně. Červená čočka s vejci

Tipy:

Červená čočka má tu výhodu, že se nemusí namáčet předem. Červená čočka je rychle uvařená během nějakých 10 až 15 minut.

Čočka jako ostatní luštěniny je velice zdravá a člověk by ji měl pravidelně konzumovat.

Červená čočka je lépe stravitelná než jiné druhy čočky a nezpůsobuje nadýmání. Proto je velice oblíbená v kuchyni.

Přehrát recept jako video:
video