Kuřecí maso na houbách. V létě do tohoto fantastického receptu použijeme hříbky které přineseme z lesa a v zimě například hlívu ústřičnou. Pokud použijeme sušené houby, musíme je předem alespoň na dvě hodiny namočit.
Ingredience:
600 g kuřecí prsa
2 stroužky česneku
1 lahůdková cibulka
1 kapie
olej
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce hladké mouky
0,5 litr vývaru
čerstvé hříbky (nebo sušené a 2 hodiny předem namočené)
2 kuličky jalovce
1 bobkový list
2 lžíce worcesterové omáčky
1 lžíci sójové omáčky
1/2 lžičky drceného kmínu
pepř
PŘÍLOHA: vařená rýže
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Nakrájíme 2 stroužky česneku, lahůdkovou cibulku a papriku kapii.
- Cibulku zesklovatíme na oleji.
- Poté přidáme kuřecí maso a zprudka ho orestujeme.
- Pak přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice, 1 lžíci hladké mouky a ještě minutu pozvolna restujeme. Poté zalijeme vývarem. Přidáme čerstvé nebo sušené a předem namočené hříbky bez vody, nakrájenou zeleninu, 2 kuličky jalovce, 1 bobkový list, 2 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíci sójové omáčky, 1/2 lžičky drceného kmínu, pepř a vaříme pod poklicí doměkka.
- Nakonec směs popřípadě dosolíme a podáváme s vařenou rýží.
Tipy:
Z kuřecích prsou před vařením očistíme zbytky šlach a blanek.
Kdo má rád pálivá jídla, může do receptu přidat nakrájenou chilli papričku.
Video receptuKromě rýže můžeme kuřecí na hříbkách podávat s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo kynutým knedlíkem či bramborovým knedlíkem.