Lahodná pikantní maďarská polévka s maďarskou klobásou. Tato polévka je pořád stále více oblíbená a vaří jí čím dál tím více lidí. Recept který určitě stojí za vyzkoušení.
Ingredience:
1 cibule
450 g brambor
1 rajče
3 stroužky česneku
2 červené papriky
2 maďarské klobásy
olej
2 lžičky sladké mleté papriky
1 lžička uzené papriky
1 litr vývaru (nebo vody a sůl)
pepř
sůl
Postup:
- Nakrájíme 1 cibuli, 450 g brambor, 1 rajče, 3 stroužky česneku, 2 červené papriky, 2 maďarské klobásy.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Přidáme 2 lžičky sladké mleté papriky a 1 lžičku uzené papriky. Promícháme a hned zalijeme vodou nebo vývarem 1 litr.
- Přidáme nakrájené ingredience, mletý pepř a vaříme brambory doměkka cca 15 minut. Nakonec polévku popřípadě dosolíme a můžeme podávat.
Tipy:
K polévce můžeme přidat jako přílohu nakrájený chleba.
Mletou papriku nikdy nesmažíme dlouho protože bys hořkla. Maximálně několik vteřin.
Video receptuNa talíři polévku dozdobíme nakrájenou petrželkou nebo libečkem.