Bramborové lokše recept

Bramborové lokše recept
Bramborové lokše recept


Základní recept na bramborové lokše, které poté můžeme plnit buď nasladko nebo naslano, nebo je použít i jako přílohu místo bramborových knedlíků. Bramborové placky neboli lokše lze připravit opravdu na spoustu variací.

Ingredience:

  • 400 g předem vařených brambor

  • 1/2 lžičky soli

  • 130 g hladké mouky

  • rozpuštěné máslo na potření

Postup:

  • 400 g předem vařených a vychladlých oloupaných brambor nastrouháme najemno.Strouhané brambory
  • K nastrouhaným bramborám přidáme 1/2 lžičky soli, 130 g hladké mouky a důkladně vypracujeme těsto.Těsto na bramborové lokše
  • Těsto rozdělíme na 8 dílů.Těsto lokše
  • Z každého kousku na pomoučeném vále vyválíme válečkem placku cca 20 cm.Válení lokšů válečkem
  • Lokše smažíme nasucho na pánvi z obou stran.Smažené lokše na pánvi recept návod
  • Hotové lokše potřeme rozpuštěným máslem.Máslové lokše recept

Tipy:

Množství mouky v receptu je pouze přibližné, protože každé brambory obsahují jiný poměr vody a škrobu.

Bramborové lokše můžeme naplnit například směsí z mletého masa.

Pánev při smažení lokšů nesmí být rozehřátá ani málo a ani moc ale akorát.

Video receptu