Čevabčiči zná úplně každý. Vyzkoušejte ale netradiční recept na čevabčiči z cukety, doplněný o droždí a sýr. Cuketový recept který musíte zkusit.
Ingredience:
1 menší cibule
130 g čedaru
700 g cukety bez semen
sůl
pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
4 prolisované stroužky česneku
1 lžička majoránky
2 vejce
1/2 kostky droždí
5 lžic hladké mouky
5 lžic strouhanky
strouhanka na obalení
olej
brambory
kmín celý
Postup:
- Nakrájíme cibuli nadrobno a sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
- Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. K cuketě přidáme lžičku soli, promícháme a počkáme 15 minut až pustí šťávu. Šťávu z cukety vymačkáme a vylijeme.
- K cuketě přidáme ještě 1/2 lžičky soli, pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 4 prolisované stroužky česneku, 1 lžičku majoránky, 2 vejce, nakrájenou cibuli a nastrouhaný sýr, 1/2 kostky rozdrobeného droždí a vše důkladně promícháme. Poté postupně vmícháváme 5 lžic hladké mouky a 5 lžic strouhanky. Těsto poté dáme na 30 minut do ledničky.
- Těsto rozdělíme na stejné porce. Poté z nich tvoříme šišky které obalujeme ve strouhance.
- Čevabčiči smažíme na oleji. Po chvilce ho otočíme aby se propeklo i z horní strany.
- PŘÍLOHA: Nakrájíme oškrábané brambory, přidáme sůl a kmín celý. Zalijeme vodou a vaříme doměkka. Poté brambory scedíme a můžeme podávat.
- Cuketové čevabčiči podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou nebo kečupem.
Tipy:
Po usmažení čevabčiči odkládáme na kuchyňský papírový ubrousek který odsaje přebytek tuku.
Těsto nesmí být ani příliš husté ani příliš řídké. Záleží na vodnatosti cukety. Případně přidáme více či méně mouky a strouhanky.
Video receptuNa pánvi necháme při smažení místo, díky droždí totiž čevabčiči trochu zvětší svůj objem.