Sterilované kapie recept

Sterilované kapie recept



Sterilované kapie jsou vynikající nejen jako kyselá příloha k jídlu, ale hodí se například i na chlebíčky nebo jednohubky. Jsou velice oblíbené. Nejenže sterilované kapie dodají jídlu vynikající kyselou chuť, ale zároveň i krásnou barvu, například v pomazánkách.

Přehrát videorecept sterilované kapie

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 2 papriky kapie

  • 2 bobkové listy

  • 6 kuliček nového koření

  • 10 kuliček celého pepře

  • 4 hřebíčky

  • 500 ml vody

  • 160 ml octa

  • 2 lžíce cukr krystal

  • 1 lžička soli

  • olej

Postup:

  • Cibuli a červené kapie bez jádřinců a bílých částí nakrájíme na nudličky.Krájená cibule a paprika
  • Plníme střídavě do sklenic společně s novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a hřebíčkem.
  • V hrnci svaříme 500 ml vody, 160 ml octa, 2 lžíce cukru krystal a 1 lžičku soli. Směs 1 minutu převaříme a poté zalijeme papriky ve sklenicích 1 cm pod okraj. Nakonec do každé sklenice přidáme 1 lžíci oleje a důkladně utáhneme víčka.Lák na sterilované papriky
  • V hrnci sterilujeme při 80 stupních 20 minut.Sterilované papriky
  • Poté necháme papriky vychladnout na prkénku. Vařené zavařeniny

TIPY:

Zavařené sterilované kapie vydrží v chladu a temnu klidně i rok.

Při zavařování můžeme použít různé barvy paprik, například zelenou, žlutou nebo červenou.

Kdo má raději méně kyselé zavařeniny, může přidat o trochu cukru více.

Přehrát recept jako video:
video