Domácí italská pizza recept

Domácí pizza recept
Domácí pizza recept


Recept na domácí pizzu. Už nemusíte chodit na dobrou pizzu do pizzerie, ale můžete si ji upéct doma. Příprava není vůbec složitá. Navíc můžete použít ingredience které vám nejvíce chutnají a pěkně bohatě si pizzu obložit.

INGREDIENCE NA 2 PIZZY PRŮMĚR 28 CM:

  • 125 ml vlažné vody

  • 1/2 lžičky cukru krystal

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 20 gramů čerstvého droždí

  • 200 g hladké mouky

  • 1/2 lžičky soli

  • NA PIZZU:
  • šunka, čabajka…

  • sýr vcelku

  • žampiony

  • olivy

  • 200 ml rajčatového pyré

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžička cukru moučka

  • koření oregáno

Postup:

  • KVÁSEK: Smícháme 125 ml vlažné vody, 1/2 lžičky cukru krystal, 2 lžíce olivového oleje, 20 gramů čerstvého droždí a necháme 20 minut v teple vzejít kvásek.Kvásek na pizzu
  • TĚSTO: Smícháme 200 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, přidáme kvásek a důkladně vypracujeme těsto. Těsto necháme v teple pod utěrkou 1 hodinu kynout.Kynuté těsto na pizzu
  • Mezitím nastrouháme sýr nahrubo, nakrájíme čabajku nebo šunku, žampiony, černé olivy a žampiony.Ingredience na pizzu
  • K rajčatovému pyré přidáme sůl, pepř, 1 lžičku cukru a důkladně promícháme.Rajčatové pyré
  • Na pomoučeném vále vyválíme z vykynutého těsta dvě placky o průměru cca 28 cm. Těsto můžeme po vyválení oříznout podle velké poklice na hrnec, aby mělo pěkný tvar. Těsto přendáme na pečící papír a natřeme na něj rajčatové pyré. Těsto na pizzu rajčatové pyré
  • Posypeme strouhaným sýrem, přidáme žampiony, salám, černé olivy a nakonec vše posypeme sušeným oregánem.Koření na pizzu
  • Pizzu pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 17 minut.Pizza recept

Tipy:

Délka pečení pizzy, záleží na tloušťce těsta a množství ingrediencí. Proto je uvedených 17 minut pouze orientačních.

V italských pizzeriích se těsto neválí válečkem ale vytahuje se nadhazováním. Člověk bez dostatečných zkušeností to ale jen těžko zvládne.

Na pizzu můžeme samozřejmě použít i další ingredience jako je například kukuřice nebo lístky bazalky či plátky mozzarelly.

Video receptu