Krkovice pečené s brambory recept

Krkovice pečené s brambory
Krkovice pečené s brambory


Oblíbené jídlo z jednoho pekáče, to jsou kořeněné vepřové krkovice pečené společně s brambory. Jídlo jednoduché na přípravu a opravdu velice chutné.

Ingredience:

  • 3 lžíce slunečnicového oleje

  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu

  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

  • pepř mletý

  • 1/2 lžičky soli

  • 1/2 lžičky sušeného česneku

  • 4 plátky krkovice

  • menší brambory

  • olej

  • sůl

  • kmín celý

  • tatarská omáčka

Postup:

  • Smícháme 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, trochu mletého pepře, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sušeného česneku.Marináda s bylinkami na pečené maso recept
  • Na plech na pečící papír dáme 4 plátky vepřové krkovice a oškrábané rozpůlené brambory. Krkovice potřeme připravenou směsí bylinek a oleje. Brambory jemně pokapeme olejem, osolíme a posypeme celým kmínem.Pečené krkovice s bramborem
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 40 minut. Poté ihned podáváme.Pečené vepřové krkovice v troubě

Tipy:

K pečeným bramborám a krkovicím podáváme tatarskou omáčku nebo česnekový dip.

Vyzkoušejte také recept na pečené kotlety se sýrem.

Pečící papír se něčím nevymazává a maso i brambory se pokládají přímo na něj.

Video receptu