
Oblíbené jídlo z jednoho pekáče, to jsou kořeněné vepřové krkovice pečené společně s brambory. Jídlo jednoduché na přípravu a opravdu velice chutné.
Ingredience:
3 lžíce slunečnicového oleje
1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
1/2 lžičky sušeného tymiánu
pepř mletý
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sušeného česneku
4 plátky krkovice
menší brambory
olej
sůl
kmín celý
tatarská omáčka
Postup:
- Smícháme 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, trochu mletého pepře, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sušeného česneku.
- Na plech na pečící papír dáme 4 plátky vepřové krkovice a oškrábané rozpůlené brambory. Krkovice potřeme připravenou směsí bylinek a oleje. Brambory jemně pokapeme olejem, osolíme a posypeme celým kmínem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 40 minut. Poté ihned podáváme.
Tipy:
K pečeným bramborám a krkovicím podáváme tatarskou omáčku nebo česnekový dip.
Vyzkoušejte také recept na pečené kotlety se sýrem.
Video receptuPečící papír se něčím nevymazává a maso i brambory se pokládají přímo na něj.