Uzené maso s mrkví a bramborem recept

Uzené maso s mrkví a bramborem
Uzené maso s mrkví a bramborem


Zapomeňte na mrkev ze školní jídelny a připravte si lahodné uzené maso s mrkví a bramborem. Uvidíte že toto jídlo si zamilujete.

Ingredience:

  • brambory

  • 1 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 400 g uzeného masa (plec, krkovice, kýta…)

  • 400 g mrkve

  • 70 g másla

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky

  • 600 ml vývaru nebo vody

  • sůl

  • pepř

  • 1 lžička sladké mleté papriky

  • 4 lžíce mraženého hrášku

Postup:

  • Oškrábané brambory nakrájíme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka.Vařené brambory
  • Nakrájíme 1 cibuli a 2 stroužky česneku. 400 g uzeného masa nakrájím na kostičky. 400 g mrkve nakrájíme na kolečka.Mrkev s uzeným masem recept
  • Na pánvi rozpustíme 70 g másla a na něm osmažíme cibuli.Smažená cibule
  • Poté přidáme mrkev, uzené maso, nakrájený česnek, 1/2 lžičky drceného kmínu a ještě pár minut restujeme.Dušená mrkev recept
  • Přidáme 1 vrchovatou lžíci hladké mouky a restujeme už jen minutu. Přilijeme 600 ml vývaru nebo vody, přidáme sůl, mletý pepř, 1 lžičku sladké mleté papriky, přivedu k varu a vaříme pod poklicí 15 minut.Dušená mrkev s masem recept
  • Poté přidáme mražený hrášek a vaříme ještě 5 minut bez pokličky. Popřípadě směs dosolíme. Podáváme s vařeným bramborem. Mrkev s hráškem recept

Tipy:

Mladou mrkev můžeme pouze umýt pod tekoucí vodou a nemusí se škrábat.

Kromě mraženého hrášku můžeme použít i zavařený hrášek.

Do jídla můžeme přidat i bylinky jako například rozmarýn nebo tymián.

Video receptu