Zapomeňte na mrkev ze školní jídelny a připravte si lahodné uzené maso s mrkví a bramborem. Uvidíte že toto jídlo si zamilujete.
Ingredience:
brambory
1 cibule
2 stroužky česneku
400 g uzeného masa (plec, krkovice, kýta…)
400 g mrkve
70 g másla
1/2 lžičky drceného kmínu
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
600 ml vývaru nebo vody
sůl
pepř
1 lžička sladké mleté papriky
4 lžíce mraženého hrášku
Postup:
- Oškrábané brambory nakrájíme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka.
- Nakrájíme 1 cibuli a 2 stroužky česneku. 400 g uzeného masa nakrájím na kostičky. 400 g mrkve nakrájíme na kolečka.
- Na pánvi rozpustíme 70 g másla a na něm osmažíme cibuli.
- Poté přidáme mrkev, uzené maso, nakrájený česnek, 1/2 lžičky drceného kmínu a ještě pár minut restujeme.
- Přidáme 1 vrchovatou lžíci hladké mouky a restujeme už jen minutu. Přilijeme 600 ml vývaru nebo vody, přidáme sůl, mletý pepř, 1 lžičku sladké mleté papriky, přivedu k varu a vaříme pod poklicí 15 minut.
- Poté přidáme mražený hrášek a vaříme ještě 5 minut bez pokličky. Popřípadě směs dosolíme. Podáváme s vařeným bramborem.
Tipy:
Mladou mrkev můžeme pouze umýt pod tekoucí vodou a nemusí se škrábat.
Kromě mraženého hrášku můžeme použít i zavařený hrášek.
Video receptuDo jídla můžeme přidat i bylinky jako například rozmarýn nebo tymián.