Růžičková kapusta s brambory a uzeným masem

Růžičková kapusta s brambory a uzeným masem
Růžičková kapusta s brambory a uzeným masem


Rychlé a jednoduché jídlo, to je růžičková kapusta s brambory a uzeným masem připravené na pánvi. Růžičková kapusta je navíc velice zdravá.

Ingredience:

  • 3 stroužky česneku

  • 1 cibule

  • 260 g uzeného masa

  • 500 g brambor

  • olej

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 220 g růžičkové kapusty

  • 700 ml vývaru nebo vody

  • pepř

  • sůl

  • petrželka

Postup:

  • Nakrájíme 3 stroužky česneku a 1 cibuli nadrobno. Uzené maso a brambory nakrájíme na větší kostky.Brambory s uzeným masem recept
  • Cibuli zesklovatíme na oleji.Smažená cibule recept
  • Pak přidáme uzené maso, česneky, 1/2 lžičky drceného kmínu a smažíme 3 minuty.Restované uzené maso recept
  • Poté přidáme 1 lžíci hladké mouky a ještě 1 minutu smažíme.Cibule s uzeným masem.
  • Přidáme růžičkovou kapustu, brambory, 700 ml vývaru (nebo vody a osolíme), mletý pepř a vařím pod poklicí zeleninu doměkka.Vařená růžičková kapusta recept
  • Nakonec popřípadě dosolíme a můžeme podávat.Uzené maso s růžičkovou kapustou a bramborem

Tipy:

Na talíři pokrm ještě posypeme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Při vaření můžeme do jídla přidat i bylinky jako například tymián nebo rozmarýn.

Brambory použijeme varný typ A které drží pohromadě a nerozvaří se.

Video receptu