
Rychlé a jednoduché jídlo, to je růžičková kapusta s brambory a uzeným masem připravené na pánvi. Růžičková kapusta je navíc velice zdravá.
Ingredience:
3 stroužky česneku
1 cibule
260 g uzeného masa
500 g brambor
olej
1/2 lžičky drceného kmínu
1 lžíce hladké mouky
220 g růžičkové kapusty
700 ml vývaru nebo vody
pepř
sůl
petrželka
Postup:
- Nakrájíme 3 stroužky česneku a 1 cibuli nadrobno. Uzené maso a brambory nakrájíme na větší kostky.
- Cibuli zesklovatíme na oleji.
- Pak přidáme uzené maso, česneky, 1/2 lžičky drceného kmínu a smažíme 3 minuty.
- Poté přidáme 1 lžíci hladké mouky a ještě 1 minutu smažíme.
- Přidáme růžičkovou kapustu, brambory, 700 ml vývaru (nebo vody a osolíme), mletý pepř a vařím pod poklicí zeleninu doměkka.
- Nakonec popřípadě dosolíme a můžeme podávat.
Tipy:
Na talíři pokrm ještě posypeme nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.
Při vaření můžeme do jídla přidat i bylinky jako například tymián nebo rozmarýn.
Video receptuBrambory použijeme varný typ A které drží pohromadě a nerozvaří se.