Vepřové maso připravené podobně jako se vaří kuře na paprice. K této skvělé paprikovo smetanové omáčce se výborně hodí těstoviny, například kolínka. Kdo má radši vepřové než kuřecí maso, tak je pro něj tento recept ideální alternativou receptu kuře na paprice.
Ingredience:
1 cibule
700 g vepřové krkovice
olej
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké mleté papriky
750 ml vody
1 bobkový list
3 kuličky nového koření
pepř
sůl
200 g smetany ke šlehání
- PŘÍLOHA:
těstoviny
Postup:
- Cibuli nakrájíme nadrobno a vepřové krkovice na nudličky.
- Maso zprudka orestujeme na oleji.
- Poté k masu přidáme cibuli a minutu restujeme. Nakonec přidáme 1 lžíci hladké mouky, 1 lžíci sladké mleté papriky (papriku smažíme maximálně minutu) a vše zalijeme vodou.
- Přidáme bobkový list a nové koření, trochu mletého pepře, osolíme a vaříme pod poklicí do měkka.
- Nakonec přidáme smetanu ke šlehání a vaříme bez poklice ještě pět minut. Popřípadě omáčku dosolíme.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a podáváme společně s omáčkou a masem.
Tipy:
Mletou papriku nikdy nesmíme smažit dlouho, protože by zhořkla.
Pro ještě lepší chuť omáčky, můžeme místo vody použít vývar a o to pak přidat méně soli.
Video receptuVepřové na paprice se hodí nejen k těstovinám, ale například i k houskovému knedlíku.