Vepřové maso na paprice s těstovinami recept

Vepřové maso na paprice s těstovinami recept



Vepřové maso připravené podobně jako se vaří kuře na paprice. K této skvělé paprikovo smetanové omáčce se výborně hodí těstoviny, například kolínka. Kdo má radši vepřové než kuřecí maso, tak je pro něj tento recept ideální alternativou receptu kuře na paprice.

Ingredience:

  • 1 cibule

  • 700 g vepřové krkovice

  • olej

  • 1 lžíce hladké mouky

  • 1 lžíce sladké mleté papriky

  • 750 ml vody

  • 1 bobkový list

  • 3 kuličky nového koření

  • pepř

  • sůl

  • 200 g smetany ke šlehání

  • PŘÍLOHA:
  • těstoviny

Postup:

  • Cibuli nakrájíme nadrobno a vepřové krkovice na nudličky.Cibule s masem
  • Maso zprudka orestujeme na oleji.Restované vepřové maso recept
  • Poté k masu přidáme cibuli a minutu restujeme. Nakonec přidáme 1 lžíci hladké mouky, 1 lžíci sladké mleté papriky (papriku smažíme maximálně minutu) a vše zalijeme vodou.Maso na paprice recept
  • Přidáme bobkový list a nové koření, trochu mletého pepře, osolíme a vaříme pod poklicí do měkka.Dušené vepřové krkovice na pánvi
  • Nakonec přidáme smetanu ke šlehání a vaříme bez poklice ještě pět minut. Popřípadě omáčku dosolíme.Vepřové na smetaně recept
  • Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a podáváme společně s omáčkou a masem.Krkovice na paprice s těstovinou recept

Tipy:

Mletou papriku nikdy nesmíme smažit dlouho, protože by zhořkla.

Pro ještě lepší chuť omáčky, můžeme místo vody použít vývar a o to pak přidat méně soli.

Vepřové na paprice se hodí nejen k těstovinám, ale například i k houskovému knedlíku.