Hovězí na česneku a houbách se šťouchanými bramborami recept

Hovězí na česneku a houbách se šťouchanými bramborami recept
Hovězí na česneku a houbách se šťouchanými bramborami recept


Dušené hovězí maso společně s česnekem, houbami a šťouchanými bramborami chutná skvěle. Hovězí maso není nejlevnější, ale do tohoto receptu prostě patří. Tak proč si na něm jednou za čas nepochutnat. Uvidíte že si moc pochutnáte.

DUŠENÉ MASO:

  • 1 cibule

  • 6 stroužků česneku

  • 250 g čerstvých hub

  • 650 g hovězí zadní maso

  • sůl

  • pepř

  • plnotučná hořčice

  • hladká mouka

  • olej

  • 1/2 lžičky drceného kmínu

  • 1 l vývaru

  • ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:
  • 2 lahůdkové cibulky

  • 100 g anglické slaniny

  • 800 g brambor

  • smetana

Postup:

  • DUŠENÉ MASO:
    Cibuli a česneky nakrájíme nadrobno. Hlívu ústřičnou nebo jiné houby na kostičky.Zelenina a houby na omáčku
  • Kostky hovězího masa o velikosti cca 4 x 4 cm osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a obalíme ze všech stran v hladké mouce.Hovězí zadní na pánvi recept
  • Maso ze všech stran orestujeme na oleji na pánvi.Restované hovězí kostky recept
  • Orestované maso dáme stranou a na výpeku orestujeme cibuli. Poté přidáme nakrájený česnek a houby, 1/2 lžičky drceného kmínu a ještě chvíli restujeme.Restované houby na pánvi recept
  • Nakonec vložíme zpět maso, přidáme 1 lžíci plnotučné hořčice, zalijeme vývarem aby bylo maso potopené a vaříme přikryté pod poklicí doměkka.Hovězí maso na pánvi na houbách recept
  • Když je maso měkké, tak ho popřípadě dosolíme.Dušené hovězí na hlívě ústřičné recept
  • ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY:
    Nakrájíme lahůdkové cibulky na kolečka a anglickou slaninu na kostičky a obojí několik minut orestujeme na másle.Restovaná cibule se slaninou
  • Oškrábané brambory nakrájíme, osolíme a ve vodě uvaříme doměkka.Vařené brambory na kaši
  • Vařené brambory scedíme, přidáme orestovanou slaninu a cibulku, trochu smetany (podle konzistence brambor) a pomocí šťouchačky na brambory z nich uděláme šťouchané brambory.Šťouchané brambory jednoduchý recept
  • Podáváme společně dušené vepřové maso a šťouchané brambory. Dobrou chuť!!!

Tipy:

Šťouchané brambory lze použít jako přílohu například i k řízkům nebo karbanátkům.

Na šťouchané brambory se nejlépe hodí varný typ brambor C. Pokud je nemáme, tak varný typ B.

Dušené hovězí maso můžeme zjemnit ještě přidáním několika lžic smetany do omáčky na konci vaření.

Video receptu