
Koprovou omáčku zná každý. Vyzkoušejte také koprovou polévku podle jednoduchého receptu, který je hotový během chvilky. Milovníci kopru tuto polévku jistě ocení. Chuťově si jsou s omáčkou velice podobné. Polévka obsahuje i nakrájené brambory.
Ingredience:
kopr podle chuti
3 střední brambory
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 litr plnotučného mléka
sůl
1 – 2 lžíce cukru krystal
2 – 3 lžíce octa
vařené vejce
Postup:
- Čerstvý kopr nakrájíme nadrobno a oškrábané brambory na kostičky.
- Na másle osmažíme 1 lžíci hladké mouky.
- Zalijeme mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Když začne polévka vařit, tak přidáme nakrájené brambory, sůl a vaříme brambory doměkka.
- Nakonec přidáme 1 – 2 lžíce cukru krystal, 2 – 3 lžíce octa, nakrájený kopr a vaříme už jen minutu.
- Při servírování na talíři dáme do polévky rozkrojené vařené vajíčko natvrdo a na ozdobu větvičku kopru.
Tipy:
Velké množství kopru můžeme nadrobno nakrájet a zamrazit do zásoby. Pak stačí při přípravě omáčky nebo polévky pouze uříznout potřebné množství kopru.
Poměr cukru a octa je v receptu pouze přibližný, protože každý má rád polévku nebo omáčku jinak kyselou a sladkou.
Video receptuKopr se používá nejčastěji do omáček, polévek, pomazánek a salátů. Dává se také do nakládaných okurek nebo zelí.